Foglalkoztatás, szociális ügyek és társadalmi befogadás

A Tanulószerződéses Gyakorlati Képzés Európai Szövetsége

A Tanulószerződéses Gyakorlati Képzés Európai Szövetsége a kormányokat és a legfontosabb érdekelt feleket tömöríti azzal a céllal, hogy Európa-szerte javítsa a tanulószerződéses gyakorlati képzések minőségét, növelje a kínálatot és népszerűsítse a tanulószerződéses gyakorlati képzés intézményét, továbbá előmozdítsa a tanulók mobilitását. E célok megvalósítására a tagállamok és az érdekeltek kötelezettségeket vállaltak, ez utóbbiak önkéntesen.

További információk a Tanulószerződéses Gyakorlati Képzés Európai Szövetségéről

Az Európai Bizottság 2020 júliusában az ifjúsági foglalkoztatást támogató intézkedéscsomag részeként létrehozta a megújított Tanulószerződéses Gyakorlati Képzés Európai Szövetségét. A megerősített szövetség új kötelezettségvállalásokat tesz szükségessé a digitalizációval és a zöld gazdaságra való átállással összefüggő tanulószerződéses gyakorlati képzések terén, azokra a gazdasági ágazatokra összpontosítva, amelyek a klímasemleges Európára való átállás frontvonalában fognak állni.

megújított szövetség előmozdítja a tagállami koalíciókat, támogatja a kkv-kat és megerősíti a szociális partnerek szerepvállalását, többek között ágazati szinten is, továbbá mozgósítja a helyi és regionális önkormányzatokat, valamint támogatja a tanulószerződéses tanulók tagállami képviseletét. A megújult szövetség emellett olyan fontos horizontális kérdésekkel is foglalkozik majd, mint a nemek közötti egyenlőség, a társadalmi befogadás és a szakképzés nemzetközivé válása. 

Tekintse meg a cselekvési tervet és ismerje meg a hat prioritást

Tanulószerződéses gyakorlati képzést támogató szolgáltatások

A tanulószerződéses gyakorlati képzést támogató szolgáltatások célja, hogy Unió-szerte javítsák a tanulószerződéses gyakorlati képzések minőségét. A szövetség tagjai igénybe vehetik a tanulószerződéses gyakorlati képzést támogató szolgáltatásokat, amelyek online forrásokat és hálózatépítési lehetőségeket biztosítanak számukra, hogy a hasonlóan gondolkodó személyekkel egymással összefogva tudjanak tanulni vagy cselekedni.

További információk a tanulószerződéses gyakorlati képzést támogató szolgáltatásokról 

Csatlakozzon a szövetséghez!

A szövetség a tapasztalatok megosztását és a bevált módszerek gyakorlati alkalmazását célzó platform, amely révén a tagok partnerségeket alakíthatnak ki, új ötleteket és kezdeményezéseket dolgozhatnak ki, és hozzáférhetnek a tanulószerződéses gyakorlati képzéssel kapcsolatos legfrissebb hírekhez és eszközökhöz. Ha az Ön szervezete is szeretne kötelezettséget vállalni, töltse ki ezt az űrlapot, és küldje vissza nekünk e-mailben

Ha tájékozódni szeretne a szövetség legfrissebb híreiről, iratkozzon fel itt.

A Tanulószerződéses Gyakorlati Képzés Európai Szövetsége a közösségi oldalakon

Oldal megosztása