Információk több nyelven

Célunk az, hogy az EU nyelvi sokszínűségének tiszteletben tartása és a gyakorlati megfontolások, köztük a fordítás költségvonzata között észszerű egyensúlyt teremtsünk.

Bizonyos típusú tartalmak, például a jogszabályok az EU valamennyi hivatalos nyelvén rendelkezésre állnak. Más tartalmak esetében előfordulhat, hogy csak egyetlen vagy néhány olyan nyelven állnak rendelkezésre, amelyekkel a felhasználói elemzések szerint a leghatékonyabban, a lehető legnagyobb számú közönséghez juttathatjuk el az üzenetet.

Angol nyelven minden tartalmat közzéteszünk, mert a kutatások azt mutatják, hogy a webhelyeinkre látogató felhasználók 90%-ának vagy első idegen nyelve vagy anyanyelve az angol. Nyomon követjük továbbá a felhasználói magatartást azért is, hogy megtudjuk, mikor próbálják a felhasználók oldalainkat egy adott nyelven megjeleníteni, és így a legnagyobb érdeklődésre számot tartó oldalak tartalmát lefordíttathassuk.

Oldalainkat folyamatosan új tartalmakkal bővítjük, frissítjük. Ennek következtében előfordulhat, hogy a keresett tartalom azért nem érhető el az Ön által kiválasztott nyelven, mert a fordítás még nem készült el. Amint rendelkezésünkre áll a fordítás, az adott nyelvi változatot elérhetővé tesszük.

Tartalom keresése az Ön által kiválasztott nyelven

Ez a honlap az EU 24 hivatalos nyelvén jelenít meg tartalmakat. A következő nyelvekről van szó:

angol, bolgár, cseh, dán, észt, finn, francia, görög, holland, horvát, ír, lengyel, lett, litván, magyar, máltai, német, olasz, portugál, román, spanyol, svéd, szlovák és szlovén.

A felület nyelve a webhely minden oldalának a tetején van feltüntetve. Ha más nyelvet szeretne kiválasztani, kattintson erre az ikonra. Minden weboldalon fel van tüntetve, hogy a lehetséges nyelvek közül melyeken érhető el, és melyeken nem.

 Nyilvános konzultációk és visszajelzések

Az Európai Bizottság rendszeresen indít nyilvános konzultációkat, hogy az emberek minél könnyebben hozzá tudjanak szólni az uniós szakpolitikák alakításához és az uniós döntéshozatalhoz. Ezekben a konzultációkban online űrlap kitöltésével lehet részt venni. A kérdőívek legalább három nyelven – angolul, franciául és németül – mindig elérhetőek, gyakran az EU hivatalos nyelveinek nagy részén rendelkezésre állnak. A Bizottság munkaprogramjában felsorolt új kezdeményezésekhez kapcsolódó nyilvános konzultációk esetében a kérdőívek rendszerint az EU 23 hivatalos nyelvén állnak rendelkezésre.

Ha tájékozódni szeretne a nyilvános konzultációkról és arról, hogyan vehet részt az EU szakpolitikáinak alakításában és az uniós jogalkotás folyamatában, látogasson el az Ön mit gondol? Mondja el weboldalra.