Felelősségkizáró nyilatkozat

Az Európai Bizottság azért tartja fenn ezt a webhelyet, hogy megkönnyítse a polgárok számára a hozzáférést mindazokhoz az információkhoz, amelyek a kezdeményezéseivel és általánosságban az EU szakpolitikai tevékenységeivel kapcsolatosak. Arra törekszünk, hogy ezek az információk naprakészek és pontosak legyenek. Mindent megteszünk azért, hogy a felénk jelzett hibákat kijavítsuk. A Bizottság azonban semminemű felelősséget nem vállal az e weboldalon szereplő információkért.

Ezek az információk:

  • általános jellegűek, és nem vonatkoztathatók konkrét természetes vagy jogi személyek egyedi helyzetére;
  • nem szükségszerűn átfogóak, kimerítőek, pontosak, illetve naprakészek;
  • esetenként olyan külső webhelyekre irányítanak tovább, amelyek tartalma felett a Bizottság szolgálatai nem rendelkeznek, és amelyekért a Bizottság nem vállal felelősséget;
  • nem minősülnek jogi vagy szaktanácsnak (ha Önnek konkrét kérdésben tanácsra van szüksége, feltétlenül célszerű szakemberhez fordulnia).

Felhívjuk a felhasználók figyelmét arra, hogy az interneten elérhető dokumentumok szövege eltérhet a hivatalosan elfogadott dokumentumok szövegétől. Kizárólag az Európai Unió Hivatalos Lapja (annak nyomtatott kiadása, illetve az EUR-Lex webhelyen közzétett elektronikus változata) hiteles és vált ki joghatást.

Arra törekszünk, hogy az esetleges technikai hibák a lehető legkisebb mértékben okozzanak fennakadásokat a portál működésében. Ennek ellenére előfordulhat, hogy a webhelyen feltüntetett adatok és információk olyan fájlban vagy formátumban állnak rendelkezésre, amely nem mentes a hibáktól. Ilyen esetekben nem tudjuk garantálni, hogy a kérdéses problémák nem fognak fennakadásokat okozni az általunk nyújtott szolgáltatásban, illetve nem fogják egyéb módon befolyásolni annak működését. A Bizottság nem vállal felelősséget a webhely (vagy a belinkelt külső weboldalak) használatából fakadó problémákért.

E felelősségkizáró nyilatkozatnak nem célja, hogy a hatályos nemzeti jogszabályok rendelkezéseit megsértve korlátozza a Bizottság felelősségét, vagy hogy kizárja a Bizottság felelősségét olyan ügyekben, melyek esetében ez az említett jogszabályokba ütközne.

Adatvédelmi politika

Az Európai Unió kiemelten fontos feladatának tekinti a személyes adatok védelmét. Ezek az adatvédelmi rendelkezések az Európai Unió összes, .eu domainnévvel ellátott intézményi weboldalára vonatkoznak.

 

© Európai Unió, 1995–2019

A további felhasználás a forrás feltüntetésével engedélyezett. A bizottsági dokumentumok további felhasználására vonatkozó szabályok az erről szóló, 2011. december 12-i bizottsági határozatban [PDF, 728 kB] vannak rögzítve.

A további felhasználás alapelvei az egyes szerzői jogi nyilatkozatokban meghatározott feltételek függvényében módosulhatnak. Ezért azt tanácsoljuk a felhasználóknak, hogy nézzenek utána a vonatkozó feltételeknek az EUROPA portálon működő webhelyekre és az egyes dokumentumokra vonatkozó egyedi szerzői jogi nyilatkozatokban. A további felhasználást szabályozó politika hatálya nem terjed ki a harmadik felek szellemi tulajdonát képező dokumentumokra.