Felelősségkizáró nyilatkozat

Az Európai Bizottság azért tartja fenn ezt a webhelyet, hogy megkönnyítse a polgárok számára a hozzáférést mindazokhoz az információkhoz, amelyek a kezdeményezéseivel és általánosságban az EU szakpolitikai tevékenységeivel kapcsolatosak. Arra törekszünk, hogy ezek az információk naprakészek és pontosak legyenek. Mindent megteszünk azért, hogy a felénk jelzett hibákat kijavítsuk. A Bizottság azonban semminemű felelősséget nem vállal az e weboldalon szereplő információkért.

Ezek az információk:

  • általános jellegűek, és nem vonatkoztathatók konkrét természetes vagy jogi személyek egyedi helyzetére;
  • nem szükségszerűn átfogóak, kimerítőek, pontosak, illetve naprakészek;
  • esetenként olyan külső webhelyekre irányítanak tovább, amelyek tartalma felett a Bizottság szolgálatai nem rendelkeznek, és amelyekért a Bizottság nem vállal felelősséget;
  • nem minősülnek jogi vagy szaktanácsnak (ha Önnek konkrét kérdésben tanácsra van szüksége, feltétlenül célszerű szakemberhez fordulnia).

Felhívjuk a felhasználók figyelmét arra, hogy az interneten elérhető dokumentumok szövege eltérhet a hivatalosan elfogadott dokumentumok szövegétől. Kizárólag az Európai Unió Hivatalos Lapja (annak nyomtatott kiadása, illetve az EUR-Lex webhelyen közzétett elektronikus változata) hiteles és vált ki joghatást.

Arra törekszünk, hogy az esetleges technikai hibák a lehető legkisebb mértékben okozzanak fennakadásokat a portál működésében. Ennek ellenére előfordulhat, hogy a webhelyen feltüntetett adatok és információk olyan fájlban vagy formátumban állnak rendelkezésre, amely nem mentes a hibáktól. Ilyen esetekben nem tudjuk garantálni, hogy a kérdéses problémák nem fognak fennakadásokat okozni az általunk nyújtott szolgáltatásban, illetve nem fogják egyéb módon befolyásolni annak működését. A Bizottság nem vállal felelősséget a webhely (vagy a belinkelt külső weboldalak) használatából fakadó problémákért.

E felelősségkizáró nyilatkozatnak nem célja, hogy a hatályos nemzeti jogszabályok rendelkezéseit megsértve korlátozza a Bizottság felelősségét, vagy hogy kizárja a Bizottság felelősségét olyan ügyekben, melyek esetében ez az említett jogszabályokba ütközne.

 

Felelősségkizáró nyilatkozat a külső linkekre vonatkozóan

Az Európai Bizottság europa.eu domainnévvel ellátott weboldalai tartalmazhatnak olyan, az europa.eu domaintől eltérő domainnévvel rendelkező weboldalakra vezető linkeket, amelyek nem a Bizottság tulajdonában vannak, amelyeket a Bizottság nem finanszíroz, amelyek nem tartoznak a Bizottság szervezeti egységeinek felügyelete alá, és amelyekért a Bizottság nem vállal felelősséget.

Amikor az Európai Bizottság weboldalainak látogatói külső honlapra vezető linket követnek, elhagyják az Európai Bizottság hivatalos webhelyét, és a külső weboldalon az adott oldal cookie-, adatvédelmi és jogi szabályai alkalmazandók.

Az europa.eu domainnévhez tartozó bizottsági weboldalakról elérhető külső webhelyek adatvédelmi és hozzáférhetőségi követelményeinek való megfelelés az Európai Bizottság hatáskörén kívül esik, és azért a külső webhely tartozik felelősséggel.

Felelősségkizáró nyilatkozat a külső webhelyek tartalmára vonatkozóan

Az Európai Bizottság webhelyén elhelyezett, külső forrásokhoz, online szolgáltatásokhoz vagy honlapokhoz vezető linkek célja, hogy bővítsék az Európai Bizottság weboldalairól elérhető információk kínálatát, és elkalauzolják a látogatókat ezekhez a külső forrásokhoz, szolgáltatásokhoz vagy honlapokhoz.

Ezeknek a linkeknek az elhelyezése nem jelenti az, hogy az Európai Bizottság jóváhagyta az adott külső forrást, szolgáltatást vagy honlapot, a linkeken keresztül elérhető információkat, illetve hogy osztja a külső webhelyek jogtulajdonosainak vagy üzemeltetőinek nézeteit.

Adatvédelmi politika

Az Európai Unió kiemelten fontos feladatának tekinti a személyes adatok védelmét. Ezek az adatvédelmi rendelkezések az Európai Unió összes, .eu domainnévvel ellátott intézményi weboldalára vonatkoznak.

Adatvédelmi politika

 © Európai Unió, 1995–2022

A bizottsági dokumentumok további felhasználására vonatkozó szabályokat az erről szóló, 2011. december 12-i bizottsági határozat rögzíti.

Eltérő (például egyedi szerzői jogi nyilatkozatban foglalt) rendelkezés hiányában az ezen a honlapon megjelenő, az EU birtokában lévő tartalmak további felhasználását a Creative Commons Nevezd meg! 4.0 Nemzetközi (CC BY 4.0) licenc szabályozza. Ez azt jelenti, hogy a további felhasználás a szerző megfelelő feltüntetésével és minden változtatás jelzésével megengedett.

Előfordulhat, hogy egyes tartalmak további felhasználása más jogokat is érint, például ha a tartalom azonosítható magánszemélyt ábrázol, vagy harmadik fél munkáját is magában foglalja. Ha olyan tartalmat szeretne felhasználni vagy sokszorosítani, amelynek nem az EU a jogbirtokosa, előfordulhat, hogy közvetlenül a jogosulttól kell engedélyt kérnie. Az iparjogvédelmi jog hatáskörébe tartozó szoftverek és dokumentumok – például a szabadalmak, védjegyek, lajstromozott formatervezési minták, logók és nevek – nem tartoznak a további felhasználásra vonatkozó bizottsági szabályok körébe, így ezekre nem adható engedély.