Zapošljavanje, socijalna pitanja i uključenost

Europski savez za naukovanje

Europski savez za naukovanje – 25. verzija

Europski savez za naukovanje (EAfA) okuplja vlade i ključne dionike kako bi se poboljšala kvaliteta, ponuda i opća slika naukovanja u Europi te promicala mobilnosti naučnika. Ti se ciljevi promiču putem nacionalnih obveza i dobrovoljnim sudjelovanjem dionika.

Saznajte više o Europskom savezu za naukovanje

Od 2020. pojačani Europski savez za naukovanje poziva na preuzimanje novih obveza za digitalna i zelena naukovanja, usmjerenih na gospodarske sektore koji će biti na prvoj liniji tijekom tranzicije prema klimatski neutralnoj Europi.

Obnovljeni Europski savez za naukovanje promiče nacionalne koalicije, podupire MSP-ove i jača sudjelovanje socijalnih partnera, uključujući one na sektorskoj razini, mobilizira lokalne i regionalne vlasti te podupire zastupljenost naučnika u državama članicama. Pomoći će i u rješavanju važnih horizontalnih pitanja kao što su rodna pitanja, socijalno uključivanje i internacionalizacija SOO-a. 

Prikaz plana aktivnosti

EAfA – članstvo i obveze

Otkrijte članove EAfA-e i njihove obveze za jačanje naukovanja u cijeloj Europi.

Nacionalne obveze

Provjerite obveze koje je vaša zemlja preuzela za povećanje opsega, kvalitete i ponude naukovanja.

Pregled aktivnosti EAfA-e

Saznajte više o budućim aktivnostima i konzultirajte resurse iz prethodnih događanja EAfA-e.

Pridružite se Savezu!

Savez je platforma za razmjenu iskustava i učenje iz najboljih praksi. Također možete pronaći partnere, razviti nove ideje i inicijative te pristupiti najnovijim vijestima i alatima o naukovanju. Dionici zainteresirani za preuzimanje obveza trebaju ispuniti obrazac zahtjeva za preuzimanje obveza i poslati ga e-poštom

Ako želite primati najnovije vijesti povezane sa Savezom, pretplatite se ovdje.

Služba za potporu naukovanju

Služba za potporu naukovanju želi poboljšati kvalitetu naukovanja u EU-u. Članovi Europskog saveza za naukovanje mogu imati koristi od službe za potporu naukovanju koja pruža internetske resurse i mogućnosti umrežavanja kako bi se istomišljenici mogli povezati, učiti i djelovati.

Saznajte više o službama za potporu naukovanju 

Europski savez za naukovanje na društvenim mrežama

Podijeli ovu stranicu