Zapošljavanje, socijalna pitanja i uključenost

Europski savez za naukovanje

Europski savez za naukovanje okuplja vlade i ključne dionike kako bi se poboljšala kvaliteta, ponuda i opća slika naukovanja u Europi te promicala mobilnosti naučnika. Ti se ciljevi promiču putem nacionalnih obveza i dobrovoljnim sudjelovanjem dionika.

Saznajte više o Europskom savezu za naukovanje

Europska komisija je u srpnju 2020. pokrenula obnovljeni Europski savez za naukovanje kao dio Paketa potpore zapošljavanju mladih. Pojačani savez poziva na preuzimanje novih obveza za digitalna i zelena naukovanja, usmjerenih na gospodarske sektore koji će biti na prvoj liniji tijekom tranzicije prema klimatski neutralnoj Europi.

Obnovljeni Europski savez za naukovanje promicat će nacionalne koalicije, podupirati MSP-ove i jačati sudjelovanje socijalnih partnera, uključujući one na sektorskoj razini, te mobilizirati lokalne i regionalne vlasti te poduprijeti zastupljenost naučnika u državama članicama. Pomoći će i u rješavanju važnih horizontalnih pitanja kao što su rodna pitanja, socijalno uključivanje i internacionalizacija SOO-a. 

Pogledajte plan aktivnosti

Služba za potporu naukovanju

Služba za potporu naukovanju želi poboljšati kvalitetu naukovanja u EU-u. Članovi Europskog saveza za naukovanje mogu imati koristi od službe za potporu naukovanju koja pruža internetske resurse i mogućnosti umrežavanja kako bi se istomišljenici mogli povezati, učiti i djelovati.

Saznajte više o službama za potporu naukovanju 

Pridružite se Savezu!

Savez je platforma za razmjenu iskustava i učenje iz najboljih praksi. Također možete pronaći partnere, razviti nove ideje i inicijative te pristupiti najnovijim vijestima i alatima o naukovanju. Dionici zainteresirani za preuzimanje obveza trebaju ispuniti obrazac zahtjeva za preuzimanje obveza i poslati ga e-poštom

Ako želite primati najnovije vijesti povezane sa Savezom, pretplatite se na sljedećim poveznicama:

Europski savez za naukovanje na društvenim mrežama

Podijeli ovu stranicu