Foglalkoztatás, szociális ügyek és társadalmi befogadás

Hivatalos dokumentumok

Ezen a weboldalon a szociális biztonsági rendszerek koordinációjával foglalkozó igazgatási bizottság által elfogadott hivatalos dokumentumok, határozatok és ajánlások érhetők el.

Határozatok és ajánlások

A szociális biztonsággal foglalkozó igazgatási bizottság számos határozatot és ajánlást fogadott el a korszerűsített koordinációról szóló rendeletek rendelkezéseire vonatkozóan (a korábbi határozatokról lásd az oldalon megadott kapcsolódó dokumentumokat).

Egyéb hivatalos dokumentumok

Strukturált elektronikus dokumentumok (SED-ek)

A korszerűsített koordinációról szóló rendeletek értelmében az intézményeknek elektronikus úton kell adatokat cserélniük az EU egész területén, mégpedig az EESSI rendszeren keresztül. A strukturált elektronikus dokumentumok kidolgozása és cseréje elektronikus eljárásokon (ún. üzleti használati eseteken) alapul. Az elektronikus adatcsere megkönnyíti és hatékonyabbá teszi az intézmények közötti információátadást. A kétéves átmeneti időszak végéig, amikortól a tagállami adatcsere teljes egészében elektronikussá válik, a SED-ek papíralapú változata is használható.

Hordozható dokumentumok (portable documents, PD-k)

A korszerűsített koordináció keretében megszűnnek a korábbi papíralapú e-űrlapok, bizonyos esetekben azonban az egyes intézmények a polgárok által kért információkat hordozható dokumentum formájában bocsátják ki. Az európai egészségbiztosítási kártyával együtt összesen tízfajta hordozható dokumentum létezik. A kártya kivételével a dokumentumok papíralapúak. Ezeket 2010. május 1. óta bocsátják ki, ami az átmeneti időszakot követően is folytatódik majd.

Az igazgatási bizottság üléseinek fő következtetései

Az igazgatási bizottság évente legalább négy alkalommal ülésezik. Az átláthatóság előmozdítása érdekében a delegációk úgy döntöttek, hogy közreadják itt az üléseken levont fő következtetéseket, kezdve időrendben a 2016. júniusi üléssel.

Nincsenek kapcsolódó hírek az elmúlt fél évre visszamenőleg.

Oldal megosztása