Foglalkoztatás, szociális ügyek és társadalmi befogadás

Szakmai információk

Ez a rovat speciális információkkal szolgál a szociális biztonsági rendszerek összehangolásának szabályaival foglalkozók (azaz szociális biztonsági intézmények, ügyvédek, bírók, szociális partnerek és egyéb szakértők) számára.

A rovat a következő oldalakból áll:

 • Uniós jogszabályok és megállapodások
  A szociális biztonsági rendszerek összehangolásával kapcsolatos uniós jogszabályok és a harmadik országokkal kötött európai uniós megállapodások áttekintése. A rendeletek letöltéséhez és további információkhoz kattintson a linkekre.
 • Hivatalos dokumentumok
  Hozzáférés a strukturált elektronikus dokumentumok (SED-ek) és a hordozható dokumentumok (PD-k), valamint valamennyi határozat, ajánlás és a szociális biztonsági koordinációval foglalkozó igazgatási bizottság által elfogadott egyéb dokumentumok frissített változatához.
 • EESSI (Electronic Exchange of Social Security Information)
  A szociális biztonságra vonatkozó információk elektronikus adatcseréjének áttekintése. Az oldalon technikai és egyéb hasznos dokumentumokhoz lehet hozzáférni, illetve szoftvereket lehet letölteni.
 • A munkavállalók szabad mozgásával és a szociális biztonsági rendszerek összehangolásával foglalkozó jogi és statisztikai szakértők mobilitási hálózata az ezekben a témákban járatos független jogi és statisztikai szakértők hálózata. A hálózat – jelentések és ad hoc elemzések formájában – jogi és statisztikai szaktanácsokkal látja el a Bizottságot. A hálózat a következőkből áll:
 • Európai uniós pénzügyi támogatás
  Az oldal bemutatja azt az Európai Bizottság által finanszírozott új eszközt, amely a több tagországra kiterjedő tevékenységeket támogatja a szociális biztonsági rendszerek összehangolásával kapcsolatos együttműködés és tájékoztatás elősegítése végett.
 • MISSOC (Mutual Information System on Social Protection)
  A szociális védelem területén kölcsönös tájékoztatást biztosító rendszer bemutatása. Az oldal részletes, összehasonlítható és rendszeresen frissített információkat tartalmaz a tagállamok szociális biztonsági rendszereiről.

Oldal megosztása