Cale de navigare

Primul tău loc de muncă EURES

Sprijinirea tinerilor

„Primul tău loc de muncă EURES” este un sistem de mobilitate specific. El urmărește:

  • să ocupe posturile vacante într-un anumit sector, pentru o anumită specialitate, într-o țară sau într-un grup de țări sau
  • să sprijine anumite grupuri de lucrători cu disponibilitate mai mare pentru mobilitate, precum tinerii.

Cum funcționează?

  • „Primul tău loc de muncă EURES” urmărește să-i ajute pe tinerii cu vârsta până la 35 de ani să găsească un loc de muncă, un stagiu sau un post de ucenic.
  • Acoperă cele 28 de țări ale UE, plus Norvegia și Islanda.
  • Activitățile sunt puse în aplicare de consorții coordonate de serviciile EURES, formate din cel puțin 7 țări.

Cum este finanțat?

începând din 2014, „Primul tău loc de muncă EURES” este finanțat în cadrul axei EURES a programului EaSI.

Activitățile sunt finanțate în urma unor cereri anuale de propuneri:

  • 2014: prima cerere de propuneri a avut un buget de 6,9 milioane EUR. Au fost finanțate două proiecte, pe o durată de 24 de luni (circa 3,5 milioane EUR pentru fiecare dintre ele). Activitățile au început în februarie 2015.
  • 2015: până la 26 iunie 2015, este în curs o nouă cerere de propuneri cu un buget de circa 8 milioane EUR. Activitățile urmează să înceapă în ultimul trimestru al anului 2015.  

Mai multe despre „Primul tău loc de muncă EURES”, pe portalul EURES:

Acțiunea pregătitoare „Primul tău loc de muncă EURES”

De la lansarea sa în 2012 și până la finalizarea ultimului lot de proiecte din mai 2015, „Primul tău loc de muncă EURES” s-a derulat ca program-pilot. Această „acțiune pregătitoare” a fost finanțată din fondurile exercițiilor bugetare 2011-2013.

Scopul a fost sprijinirea tinerilor europeni cu vârste între 18 și 30 de ani în eforturile lor de a-și găsi un loc de muncă, un stagiu sau un post de ucenic în orice țară din UE.

Raportul de evaluare privind „Primul tău loc de muncă EURES” prezintă pe larg progresele realizate de-a lungul primilor doi ani și principalele provocări pentru viitor.

Raportul de sinteză privind progresele realizate de „Primul tău loc de muncă EURES” prezintă principalele realizări ale acțiunii, pe trimestru.

    Partajează

  • Twitter Facebook Partajează pe Google+