Informații în numeroase versiuni lingvistice

Încercăm să găsim un echilibru rezonabil între respectul față de diversitatea lingvistică a cetățenilor europeni și considerațiile practice precum cheltuielile de traducere.

Unele tipuri de conținut, cum ar fi legislația, sunt întotdeauna disponibile în toate limbile oficiale ale UE. Altele sunt disponibile într-o singură limbă sau în anumite combinații de limbi alese în urma unor sondaje în rândul utilizatorilor, ale căror rezultate indică ce limbi putem folosi pentru a ne face înțeleși în modul cel mai eficient de către un public cât mai larg.

Conținutul integral este publicat cel puțin în engleză, deoarece cercetările arată că aproximativ 90 % din vizitatorii site-ului înțeleg textul dacă acesta este disponibil în limba străină pe care o preferă, respectiv engleza, sau în limba lor maternă. În plus, urmărim în ce limbi încearcă utilizatorii să acceseze diferite pagini, astfel încât să cerem traducerea celor mai solicitate pagini.

Conținutul site-ului este îmbogățit și actualizat în permanență. Uneori, aceasta înseamnă că, dacă nu găsiți informația în limba preferată, este posibil ca pagina să fie încă în curs de traducere. Publicăm traducerile pe măsură ce acestea devin disponibile.

Cum să găsiți conținut în limba dumneavoastră

Acest site utilizează cele 24 de limbi oficiale ale UE:

bulgară, cehă, croată, daneză, engleză, estonă, finlandeză, franceză, germană, greacă, irlandeză, italiană, letonă, lituaniană, maghiară, malteză, olandeză, polonă, portugheză, română, slovacă, slovenă, spaniolă și suedeză.

Limba în care vizualizați site-ul figurează în partea de sus a fiecărei pagini. Faceți clic pe limba respectivă dacă doriți să o modificați. Veți vedea o listă cu limbile în care este disponibilă pagina.

Consultările publice și observațiile utilizatorilor

Pentru a le permite cetățenilor să participe la procesul de elaborare a politicilor și legislației UE, Comisia Europeană organizează periodic consultări publice sub forma unor chestionare on-line. Aceste chestionare sunt întotdeauna disponibile cel puțin în engleză, franceză și germană, și deseori în (aproape) toate limbile UE.Chestionarele de consultare publică referitoare la noile inițiative prevăzute în programul de lucru al Comisiei sunt de obicei disponibile în 23 de limbi oficiale ale UE.

Pentru a afla mai multe despre consultările publice și despre modul în care puteți influența procesul de legiferare și de elaborare a politicilor UE, vizitați secțiunea Exprimați-vă părerea a acestui site.