Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune

Îngrijiri medicale planificate

Doriți să beneficiați de îngrijiri medicale în alt stat european și să știți dacă vă vor fi rambursate costurile? Trebuie să aveți în vedere următoarele aspecte: 

În ce țară aveți asigurarea de sănătate?

Regulile explicate aici se aplică dacă sunteți asigurat în baza unui sistem obligatoriu de securitate socială într-o țară din Spațiul Economic European (SEE), în Elveția (excepție: pentru Elveția, aceste reguli nu se aplică în cazul îngrijirilor fără autorizație) sau în Regatul Unit.

Unde intenționați să primiți îngrijirile?

Regulile explicate aici se aplică îngrijirilor primite într-un stat membru al Spațiului Economic European (SEE), în Elveția (excepție: pentru Elveția, aceste reguli nu se aplică în cazul îngrijirilor fără autorizație) sau în Regatul Unit.

Este vorba despre îngrijiri neprevăzute?

Dacă da, acestea vor fi acoperite de cardul european de asigurări sociale de sănătate. Dacă sunteți nevoit să solicitați îngrijiri în timpul unei deplasări într-o țară din SEE, în Elveția sau în Regatul Unit (adică aceste îngrijiri nu sunt scopul călătoriei), cardul dumneavoastră european de asigurări sociale de sănătate garantează acoperirea costurilor aferente. Prestațiile acoperite includ, de exemplu, prestațiile acordate pe fondul unor boli cronice sau existente, precum și în legătură cu sarcina și nașterea. 

Îngrijirile respective sunt acoperite de legislația statului în care aveți asigurarea de sănătate?

În principiu, costurile îngrijirilor vor fi acoperite doar dacă legislația țării în care sunteți asigurat recunoaște îngrijirile în cauză. De exemplu, în unele țări sistemul de asigurări de sănătate acoperă tratamentele balneare, în timp ce în altele nu. Contactați casa de asigurări de sănătate înainte de a pleca în străinătate.

Îngrijirile sunt primite în spital?

Nu există încă o definiție valabilă la nivel european pentru îngrijirile medicale spitalicești și pentru cele acordate în ambulatoriu. Pentru lămuriri, vă recomandăm să contactați casa de asigurări de sănătate.

Dacă îngrijirile nu sunt neprevăzute, ci planificate (adică reprezintă scopul călătoriei dumneavoastră în străinătate), există două scenarii posibile: îngrijiri spitalicești și nespitalicești.

În cazul îngrijirilor spitalicești, casa dumneavoastră de asigurări vă va cere aproape întotdeauna să obțineți o autorizație prealabilă,  Costul va fi apoi acoperit potrivit condițiilor din țara în care primiți îngrijirile (țara de tratament). Dacă respectivele condiții sunt mai puțin favorabile decât cele oferite de propria dumneavoastră asigurare de sănătate, diferența vi se va rambursa.  Dacă nu ați primit autorizația, costurile îngrijirilor nu vor fi acoperite în mod automat. Puteți solicita rambursarea cheltuielilor ulterior, dar nu există garanții că cererea dumneavoastră va fi aprobată.

În cazul îngrijirilor nespitalicești, puteți solicita o autorizație înainte de plecare, pentru a beneficia de aceleași garanții.  Dar puteți alege să nu solicitați această autorizație, să călătoriți direct în țara în care doriți să beneficiați de îngrijiri (țara de tratament) și să solicitați ulterior rambursarea cheltuielilor. Costul îngrijirilor va fi acoperit de statul în care are sediul casa dumneavoastră de asigurare de sănătate. Vă rugăm să rețineți că această opțiune nu este recunoscută în cazul Elveției.

Dacă îndepliniți aceste condiții și doriți să obțineți un formular S2 sau dacă aveți nevoie de mai multe informații, accesați pagina privind îngrijirile medicale planificate pe site-ul „Europa ta” sau contactați casa dumneavoastră de asigurări de sănătate.

Informații suplimentare

Nu ați găsit informația pe care o căutați? 

Citiți mai multe despre drepturile dumneavoastră privind securitatea socială și asistența medicală în alte țări din UE (site-ul „Europa ta”)
Adresați o întrebare serviciului Europe Direct 00800 6 7 8 9 10 11
Soluționați problemele pe care le întâmpinați în relația cu administrațiile naționale prin intermediul SOLVIT
Obțineți consultanță juridică de la serviciul „Europa ta – Consiliere”

Nicio știre relevantă în ultimele șase luni.

Distribuiți pagina