Απασχόληση, κοινωνικές υποθέσεις και κοινωνική ένταξη

Μαζί για τα δικαιώματα: η Στρατηγική για τα άτομα με αναπηρία

Καλώς ήρθατε στην εκστρατεία «Μαζί για τα Δικαιώματα» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία στην Ευρώπη και εκτός αυτής.

87 εκατομμύρια
Άνθρωποι στην ΕΕ έχουν κάποια αναπηρία
50%+
Αισθάνονται ότι υφίστανται διακρίσεις
50.8%
Εργάζονται
40.9%
Δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε έκτακτα έξοδα
1 million +
κάτω των 65 ετών ζουν σε ιδρύματα

Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε πολλούς τομείς, τα άτομα με αναπηρία εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια όσον αφορά την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, στην εκπαίδευση, στην απασχόληση και στις ψυχαγωγικές δραστηριότητες, καθώς και όσον αφορά τη συμμετοχή στην πολιτική ζωή.

Αυτό το ζήτημα δεν αφορά μόνο τα άτομα με αναπηρία ή τις ομάδες προάσπισης των δικαιωμάτων τους, αλλά την κοινωνία γενικότερα.

Η εκστρατεία «Μαζί για τα δικαιώματα» έχει ως στόχο να απολαμβάνουν όλοι τα δικαιώματά τους και να ζουν ως ίσοι σε μια αυθεντική Ένωση ισότητας.

Στόχος μας είναι να δείξουμε στα άτομα με αναπηρία, στο δίκτυο υποστήριξής τους και στους πολίτες γενικότερα τι κάνει η ΕΕ για να διασφαλίσει ότι τα άτομα με αναπηρία μπορούν να ασκήσουν αποτελεσματικά τα δικαιώματά τους.

Δεκαετής στρατηγική της ΕΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία

Τρία παιδιά παίζουν μαζί χαρούμενα. Το ένα έχει σύνδρομο Down. Το κείμενο λέει: μαζί για τα δικαιώματα, #EUDisabilityRights, #UnionOfEquality.

Η δεκαετής στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποσκοπεί να επιφέρει θετικές αλλαγές στη ζωή των ατόμων με αναπηρία στην ΕΕ και εκτός αυτής. Όλοι πρέπει να προστατεύονται από τις διακρίσεις και να μπορούν να απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους σε μια Ένωση ισότητας. Θα πρέπει να μπορούν να λάβουν καλή εκπαίδευση, να βρουν εργασία, να ταξιδεύουν και να κάνουν επιλογές χωρίς εμπόδια. Αυτή η Στρατηγική περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις ώστε τα άτομα με αναπηρία να μπορούν να απολαμβάνουν πλήρως τα δικαιώματά τους και να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες στη ζωή με όλους τους άλλους. Μάθετε περισσότερα.

Λάβετε συμμετοχή

Πιστεύουμε ότι τα άτομα με αναπηρία έχουν το δικαίωμα να κάνουν τις δικές τους επιλογές για τη ζωή τους. Γι' αυτό, η εκστρατεία αυτή δημιουργήθηκε σε συνεργασία με άτομα με αναπηρία και τους υποστηρικτές τους.

Σας ενθαρρύνουμε όλους να εμπλακείτε ενεργά και να εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας μας για να λαμβάνετε τις πιο πρόσφατα νέα της εκστρατείας και υλικό που μπορείτε να προσαρμόσετε για δική σας χρήση.

Κάθε φωνή έχει σημασία, κάθε κλικ μετρά.

Γίνετε μέλος της κοινότητάς μας, γίνετε υποστηρικτής.

Γνωρίστε τους Πρωταθλητές μας

Οι Πρωταθλητές μας  είναι πρεσβευτές της εκστρατείας, προωθώντας την σε όλη την Ευρώπη. Είναι άτομα που ασκούν επιρροή  και άτομα με αναπηρία με τη δική τους προοπτική όσον αφορά τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν και τι πρέπει να γίνει για να διασφαλιστεί ότι μπορούν να αξιοποιούν όλες τις ευκαιρίες που τους παρέχονται.

Γνωρίστε τους Πρωταθλητές.

Μέσα ενημέρωσης

Θέλετε να αφηγηθείτε την ιστορία μας; Να προωθήσετε την εκστρατεία ή απλώς να μάθετε περισσότερα; Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο υλικό και στην εργαλειοθήκη για τα μέσα ενημέρωσης στην ενότητα Μέσα ενημέρωσης.

Διαδώστε αυτή τη σελίδα