Πληροφορίες σε πολλές γλώσσες

Φροντίζουμε να εξασφαλίζουμε μια ικανοποιητική ισορροπία μεταξύ, αφενός, του σεβασμού της πολυγλωσσίας που ισχύει στην ΕΕ και, αφετέρου, των πρακτικών θεμάτων που εγείρονται, όπως, το κόστος της μετάφρασης.

Ορισμένα είδη περιεχομένου, όπως η νομοθεσία, είναι πάντα διαθέσιμα σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ. Άλλου είδους περιεχόμενο μπορεί να είναι διαθέσιμο σε 1 γλώσσα ή σε συνδυασμό γλωσσών που, σύμφωνα με όσα μας δείχνουν έρευνες για τους χρήστες, θα μας βοηθήσει να προσεγγίσουμε τους πιο πολλούς επισκέπτες με τον αποτελεσματικότερο τρόπο.

Όλο το περιεχόμενο δημοσιεύεται οπωσδήποτε στα αγγλικά επειδή, σύμφωνα με έρευνες, με τα αγγλικά μπορούμε να προσεγγίσουμε σχεδόν το 90% των επισκεπτών των ιστοσελίδων μας, είτε πρόκειται για την προτιμώμενη, είτε για τη μητρική τους γλώσσα. Επίσης, παρακολουθούμε τη συμπεριφορά των χρηστών για να δούμε σε ποιες γλώσσες επιχειρούν να δουν μια σελίδα, έτσι ώστε να μπορούμε να παρέχουμε τη μετάφραση των σελίδων που έχουν τη μεγαλύτερη «ζήτηση».

Ο ιστότοπος εμπλουτίζεται με νέο περιεχόμενο και επικαιροποιείται συνεχώς. Αυτό σημαίνει ότι μια ιστοσελίδα που δεν είναι διαθέσιμη στη γλώσσα που θέλετε, ίσως βρίσκεται στο στάδιο της μετάφρασης. Δημοσιεύουμε τις μεταφράσεις μόλις αυτές είναι διαθέσιμες.

Βρείτε περιεχόμενο στη γλώσσα σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί τις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ:

αγγλικά, βουλγαρικά, γαλλικά, γερμανικά, δανικά, ελληνικά, εσθονικά, ιρλανδικά, ισπανικά, ιταλικά, κροατικά, λετονικά, λιθουανικά, μαλτέζικα, ολλανδικά, ουγγρικά, πολωνικά, πορτογαλικά, ρουμανικά, σλοβακικά, σλοβενικά, σουηδικά, τσεχικά, φινλανδικά.

Η γλώσσα στην οποία εμφανίζεται ο ιστότοπος αναγράφεται στο επάνω μέρος κάθε ιστοσελίδας. Αν θέλετε να αλλάξετε γλώσσα, κάντε κλικ στο εικονίδιο και θα δείτε σε ποιες γλώσσες είναι διαθέσιμη η ιστοσελίδα.

 Δημόσιες διαβουλεύσεις και ανατροφοδότηση

Για να γίνει ευκολότερη η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία χάραξης πολιτικής και θέσπισης νομοθεσίας της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει τακτικά δημόσιες διαβουλεύσεις με τη μορφή διαδικτυακών ερωτηματολογίων. Τα ερωτηματολόγια αυτά είναι πάντα διαθέσιμα τουλάχιστον στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά, και συχνά στις περισσότερες γλώσσες της ΕΕ. Τα ερωτηματολόγια των δημόσιων διαβουλεύσεων σχετικά με νέες πρωτοβουλίες που περιέχονται στο πρόγραμμα εργασίας της Επιτροπής διατίθενται συνήθως σε 23 επίσημες γλώσσες της ΕΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δημόσιες διαβουλεύσεις και το πώς μπορείτε να συμμετάσχετε στη διαδικασία χάραξης πολιτικής και θέσπισης νομοθεσίας της ΕΕ, επισκεφτείτε την ενότητα Πείτε τη γνώμη σας αυτού του ιστότοπου.