Навигационна пътека

Европейска здравноосигурителна карта

Какво представлява европейската здравноосигурителна карта?

Това е безплатна карта, която в случай на нужда ви дава достъп до държавно медицинско обслужване по време на временен престой в някоя от 28-те държави от ЕС, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария при същите условия и на същите цени (безплатно в някои държави) като хората, осигуряващи се в съответната държава.

Картата се издава от вашия национален доставчик на здравноосигурителни услуги.

Внимание — Европейската здравноосигурителна карта:

  • не замества пътническата застраховка. Тя не покрива частно здравно обслужване или разходи като полет за връщане у дома или изгубени/откраднати вещи,
  • не покрива разходите ви, ако пътувате в чужбина специално с цел получаване на лечение,
  • не гарантира безплатно обслужване. Тъй като здравноосигурителната система на всяка държава е различна, услуги, които не се заплащат у дома, може да не са безплатни в друга държава.

Моля, имайте предвид: когато промените обичайното си местопребиваване, като се преместите в друга страна, трябва да се регистрирате с формуляр S1, а не да използвате ЕЗОК, за да получавате медицинска помощ в новата страна.


Изтеглете приложението за вашия смартфон

 

Налично е в App Store
Налично е в App Store
Налично е в Google Play
Налично е в Google Play
Налично е в Windows Marketplace
Налично е в Windows Marketplace

 

  • Ръководство за използване на европейската здравноосигурителна карта в 28-те държави-членки на ЕС, както и в Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария.
  • То съдържа обща информация за картата, телефони за спешни повиквания, лечения и разходи, които се покриват, как да поискате възстановяване на заплатени суми и към кого да се обърнете, ако сте загубили картата си.
  • Предлага се на 25 езика с възможност за лесно преминаване от един език на друг.

Внимание: картата не може да бъде създадена или изтеглена за използване.

    Споделяне

  • Споделете по „Twitter“ Споделете по „Facebook“ Споделете в Google+