Navigacijski put

Europska strategija zapošljavanja

Europska strategija zapošljavanja

Europskom strategijom zapošljavanja nastoje se otvoriti dodatna i bolja radna mjesta u cijelom EU-u. Potaknuta je strategijom rasta Europa 2020.

Europskom strategijom zapošljavanja stvoren je okvir („otvorena metoda koordinacije ”) za podjelu informacija, raspravu i koordinaciju u području politike zapošljavanja država članica.

Temeljena je na Godišnjem pregledu rasta (AGS) kojim se utvrđuju prioriteti EU-a za predstojeću godinu kako bi se potaknuo gospodarski rast i otvaranje radnih mjesta te započinje godišnji europski semestar kojim se promiče koordinacija nacionalnih vlada u području gospodarske i fiskalne politike.

Tim su postupkom (kojem potporu pruža rad Odora za zapošljavanje) svake godine obuhvaćeni sljedeći koraci:

Kao odgovor na visoku nezaposlenost u Europi Europska komisija u travnju 2012. odredila je mjere za poticanje otvaranja radnih mjesta, tzv. „Paket mjera za zapošljavanje”.

Europska strategija zapošljavanja zasniva se na Programu za nove vještine i radna mjesta u okviru strategije Europa 2020., a podupire je Europski opservatorij zapošljavanja (EEO) i Program uzajamnog učenja (MLP).

      Prosljeđivanje:

    • Podijeli na Twitteru Podijeli na Facebooku Podijeli na Google+