Informacije na mnogo jezika

Želimo uspostaviti primjerenu ravnotežu između uvažavanja govornika brojnih jezika EU-a i praktičnih aspekata, poput troškova prevođenja.

Neke vrste sadržaja, primjerice zakonodavstvo, uvijek su dostupne na svim jezicima EU-a. Drugi sadržaji možda su dostupni samo na jednom ili na kombinaciji jezika koji, na temelju istraživanja korisničkog iskustva, najbolje dopiru do publike.

Sav sadržaj objavljuje se barem na engleskom jeziku jer su istraživanja pokazala da je to majčinski ili odabrani strani jezik 90 % posjetitelja naših stranica. Pratimo i kada korisnici žele prikazati stranicu na određenom jeziku i na temelju toga prevodimo najčitanije stranice.

Sadržaj tih stranica redovito se ažurira i proširuje. To znači da stranica možda nije dostupna na željenom jeziku samo zato što se još uvijek prevodi. Prijevode objavljujemo čim postanu dostupni.

Pregled sadržaja na vašem jeziku

Ova internetska stranica prevedena je na 24 službena jezika EU-a:

bugarski, češki, danski, engleski, estonski, finski, francuski, grčki, hrvatski, irski, latvijski, litavski, mađarski, malteški, nizozemski, njemački, poljski, portugalski, rumunjski, slovački, slovenski, španjolski, švedski i talijanski.

Na vrhu svake stranice naznačen je jezik koji ste odabrali za prikaz. Ako želite promijeniti jezik, kliknite ikonu. Navedeni su jezici na kojima je stranica dostupna.

 Javna savjetovanja i povratne informacije

Europska Komisija redovito pokreće javna savjetovanja u obliku internetskih upitnika kako bi javnosti olakšala sudjelovanje u postupku izrade politika i propisa EU-a. Upitnici su dostupni barem na engleskom, francuskom i njemačkom jeziku, a često i na većini jezika EU-a. Upitnici za javno savjetovanje o novim inicijativama iz Programa rada Komisije uglavnom su dostupni na 23 službena jezika EU-a.

Saznajte više o javnim savjetovanjima i sudjelujte u postupku izrade politika i propisa EU-a u odjeljku Iznesite svoje mišljenje.