Izjava o ograničenju odgovornosti

Europska komisija ovim stranicama želi javnosti omogućiti bolji pristup informacijama o svojim inicijativama i općenito o politikama Europske unije. Cilj nam je pravodobno objavljivati točne informacije. Upozori li nas se na pogreške, nastojat ćemo ih ispraviti. No Komisija ne preuzima nikakvu pravnu ili drugu odgovornost za informacije na ovim stranicama.

Za te informacije vrijedi sljedeće:

  • isključivo su opće prirode i ne odnose se na konkretne okolnosti određenog pojedinca ili subjekta
  • nisu nužno sveobuhvatne, potpune, točne ni ažurirane
  • ponekad su povezane s vanjskim stranicama nad kojima službe Komisije nemaju nadzora i za koje Komisija ne preuzima odgovornost
  • nisu ni stručni ni pravni savjeti (za konkretne savjete uvijek se treba obratiti odgovarajućem stručnjaku).

Napominjemo da ne možemo jamčiti da je dokument koji je dostupan na internetu potpuno istovjetan službeno donesenom tekstu. Vjerodostojan je i pravni učinak ima samo Službeni list Europske unije (tiskano ili, od elektroničko izdanje na stranicama EUR-Lexa).

Smetnje uzrokovane tehničkim pogreškama nastojimo svesti na minimum. No moguće je da se neki podaci ili informacije na našim stranicama pojavljuju u manjkavim datotekama ili formatima i ne možemo jamčiti da to neće uzrokovati prekide ili druge smetnje pri korištenju našim uslugama. Komisija ne preuzima odgovornost za moguće smetnje pri posjećivanju ovih stranica ili povezanih vanjskih stranica.

Ovom se izjavom ne ograničava odgovornost Komisije u slučaju kršenja uvjeta propisanih mjerodavnim nacionalnim pravom niti se njezina odgovornost isključuje u slučajevima u kojima to u skladu s nacionalnim pravom nije moguće.

Politika zaštite privatnosti

Europska unija obvezuje se štititi privatnost korisnika. Politika zaštite privatnosti obuhvaća internetske stranice institucija Europske unije s domenom europa.eu.

 

© Europska unija, 1995. – 2019.

Ponovna uporaba dopuštena je uz navođenje izvora. Politika Komisije o ponovnoj uporabi provedena je Odlukom od 12. prosinca 2011. o ponovnoj uporabi dokumenata Komisije [PDF, 728 KB].

Opće načelo ponovne uporabe može podlijegati uvjetima koji mogu biti navedeni u pojedinačnim obavijestima o autorskim pravima. Korisnicima stoga savjetujemo da pročitaju obavijesti o autorskim pravima na pojedinačnim stranicama poslužitelja Europa te u pojedinačnim dokumentima. Politika o ponovnoj uporabi ne odnosi se na dokumente koji podliježu pravima intelektualnog vlasništva trećih osoba.