Acesta este un site oficial al Uniunii Europene Site oficial al UE

Această pagină este disponibilă în următoarele limbi:

SOLVIT

Rešitve za težave pri uveljavljanju vaših pravic v EU

Prima pagină

Aplicarea unor norme sau decizii injuste și impunerea unor formalități administrative discriminatorii pot complica lucrurile dacă doriți să locuiți, să lucrați sau să desfășurați o activitate comercială în altă țară din UE.

Sunteți cetățean al UE sau întreprindere cu sediul în UE și vă confruntați cu obstacole în alt stat membru, cauzate de faptul că o autoritate publică nu se conformează legislației europene?

SOLVIT vă poate ajuta.

SOLVIT le reamintește autorităților în cauză care sunt drepturile dumneavoastră în UE și colaborează cu acestea pentru a rezolva problema.

Din cauza epidemiei de Covid-19 și pentru a contribui la combaterea acesteia, SOLVIT lucrează la capacitate redusă. SOLVIT face tot posibilul pentru a asigura continuitatea tratării cazurilor, dar se pot înregistra întârzieri și perturbări. Vă mulțumim pentru răbdare și înțelegere.

Regatul Unit va părăsi rețeaua SOLVIT la 31 decembrie 2020. Cazurile care implică Regatul Unit și care nu au putut fi soluționate până la această dată vor fi retrase.

Între timp, SOLVIT va soluționa cât mai multe cazuri posibil. Vă vom informa cum evoluează cazul dumneavoastră și vă vom sugera eventuale alternative, dacă nu se găsește o soluție până la 31 decembrie.

Cum funcționează SOLVIT

Cum funcționează SOLVIT

SOLVIT pentru persoane fizice

SOLVIT pentru persoane fizice

SOLVIT pentru întreprinderi

SOLVIT pentru întreprinderi

Atenție! SOLVIT nu vă poate ajuta dacă:

  • întreprinderea dvs. are probleme cu o altă întreprindere
  • întâmpinați dificultăți în exercitarea drepturilor care vă revin în calitate de consumator
  • doriți să obțineți despăgubiri
  • introduceți o acțiune în instanță.

Detalii: