Navigációs útvonal

Hivatalos dokumentumok

Az igazgatási bizottság által elfogadott hivatalos dokumentumok, továbbá annak határozatai és ajánlásai ezen a weboldalon érhetők el.

Határozatok és ajánlások

A szociális biztonsággal foglalkozó igazgatási bizottság számos határozatot és ajánlást fogadott el az új rendeletek rendelkezéseire vonatkozóan (a korábbi határozatokról az ezen az oldalon megjelölt kapcsolódó dokumentumokból tájékozódhat).

Egyéb hivatalos dokumentumok

Strukturált elektronikus dokumentumok (SED-ek)

A korszerűsített koordinációs rendeletek értelmében az intézményeknek 2014. május 1-jéig elektronikusan meg kell osztaniuk egymással az adatokat Erre az EESSI rendszer útján kerül sor. A strukturált elektronikus dokumentumok célja az intézmények közötti adatcsere megkönnyítése és hatékonyabbá tétele. A 2010. május 1. és 2014. május 1. közötti átmeneti időszakban a SED-ek papíralapú változata is használható.

Hordozható dokumentumok (portable documents, PD-k)

A korábbi papíralapú E-űrlapok a korszerűsített koordináció keretében megszűnnek, bizonyos esetekben azonban az egyes intézmények a polgárok által kért információkat hordozható dokumentum formájában bocsátják ki Az európai egészségbiztosítási kártyát is ideértve összesen tízfajta hordozható dokumentum létezik. A kártyától eltekintve a többi dokumentum papíralapú. Ezeket május 1. után bocsátják ki, és még az átmeneti időszakot követően is sor kerül kibocsátásukra.

    Link ajánlása

  • a Twitterrel a Facebookon Megosztás a Google+-on