Pojdi na navigacijsko pot ter preskoči orodja in izbiro jezika

Uradni dokumenti

Na teh spletnih straneh so na voljo uradni dokumenti, ki jih je Upravna komisija že odobrila, ter njeni sklepi in priporočila.

Sklepi in priporočila

Upravna komisija za socialno varnost je sprejela številne sklepe in priporočila v zvezi z novimi predpisi (starejše sklepe lahko poiščete prek sorodnih dokumentov na tej strani).

Drugi uradni dokumenti

Strukturirani elektronski dokumenti

Po posodobljenih predpisih o koordinaciji mora izmenjava podatkov med nosilci socialne varnosti potekati elektronsko, kar bo omogočal sistem EESSI. Lažje in učinkovitejše sporočanje podatkov bo možno s strukturiranimi elektronskimi dokumenti (SED). V prehodnem obdobju med 1. majem 2010 in polnim začetkom delovanja sistema EESI se lahko uporabljajo papirnate različice strukturiranih elektronskih dokumentov.

Prenosni dokumenti

S posodobljeno koordinacijo ni več „obrazcev E“, vendar bo v nekaterih primerih odgovor na zahtevek državljana v obliki prenosnega dokumenta. Skupaj z evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja je prenosnih dokumentov deset. Razen kartice so vsi v papirni obliki. Izdajali se bodo od 1. maja in tudi po prehodnem obdobju.

Glavni sklepi na sestankih Upravne komisije

Upravna komisija se sestane najmanj štirikrat letno. V interesu transparentnosti so se delegacije dogovorile, da glavne sklepe sestankov objavijo na tej strani, in sicer od junijskega sestanka 2016 dalje.