Informacije v več jezikih

Prizadevamo si doseči razumno ravnotežje med spoštovanjem do govorcev številnih jezikov EU in praktičnimi pomisleki, kot je na primer strošek prevajanja.

Nekatere vsebine, denimo zakonodajni akti, so vedno dostopne v vseh jezikih EU. Druge vsebine so morda dostopne samo v enem ali v taki kombinaciji jezikov, ki nam po podatkih anketiranih uporabnikov omogoča kar najučinkoviteje ustreči kar največjemu številu obiskovalcev spletišča.

Vse vsebine so objavljene vsaj v angleškem jeziku, saj so ankete pokazale, da angleščino kot želeni jezik ali kot materni jezik uporablja okoli 90 % obiskovalcev naših spletišč. Spremljamo tudi ravnanje uporabnikov in evidentiramo jezike, v katerih poskušajo videti posamezno spletno stran, da bomo lahko naročili prevod strani v jezike, po katerih je največ povprašanja.

Vsebino spletišča nenehno posodabljamo in dodajamo novo. To lahko tudi pomeni, da je morda stran, ki ni v vašem želenem jeziku, pravkar v pravajanju. Prevode strani objavljamo sproti glede na njihovo razpoložljivost.

Ogled vsebine v želenem jeziku

To spletišče je v 24 uradnih jezikih EU:

angleščina, bolgarščina, češčina, danščina, estonščina, finščina, francoščina, grščina, hrvaščina, irščina, italijanščina, latvijščina, litovščina, madžarščina, malteščina, nemščina, nizozemščina, poljščina, portugalščina, romunščina, slovaščina, slovenščina, španščina in švedščina.

Jezik, v katerem vidite spletišče, je naveden na vrhu vsake strani. Če želite jezik spremeniti, kliknite ikono. Na vrhu strani bo navedeno, ali stran je ali ni v želenem jeziku.

 Javna posvetovanja in povratne informacije

Evopska komisija želi državljanom omogočiti udeležbo v procesu priprave politik in pravnih aktov, zato redno objavlja javna posvetovanja v obliki spletnih vprašalnikov. Ti vprašalniki so vedno dostopni vsaj v angleščini, francoščini in nemščini ter pogosto v večini jezikov EU. Vprašalniki javnih posvetovanj o novih pobudah, navedenih v delovnem programu Komisije, so na splošno objavljeni v 23 uradnih jezikih EU.

Več o javnih posvetovanjih in načinu sodelovanja v procesu priprave politik in pravnih aktov EU boste našli na tem spletišču v razdelku Povejte svoje mnenje.