Izjava o omejitvi odgovornosti

S tem spletiščem želi Evropska komisija izboljšati dostop javnosti do informacij o svojih pobudah in politikah Evropske unije na splošno. Naš cilj je zagotoviti, da so te informacije pravočasne in točne. Prizadevali si bomo popraviti sporočene napake. Vendar Evropska komisija ne prevzema nikakršne zakonske ali druge odgovornosti glede informacij na tem spletišču.

Informacije na teh straneh:

  • so zgolj splošne in ne upoštevajo posebnih okoliščin posameznikov ali subjektov;
  • niso nujno celovite, popolne, točne in posodobljene;
  • vsebujejo povezave na zunanje spletne strani, nad katerimi Evropska komisija in njene službe nimajo nadzora in za katere Evropska komisija ne more biti odgovorna;
  • niso strokovni ali pravni nasveti (če potrebujete individualno svetovanje, se posvetujete z ustrezno usposobljenim strokovnjakom).

Opozarjamo, da ne moremo jamčiti, da so dokumenti, ki so na voljo na spletu, natančna kopija uradno sprejetih besedil. Samo Uradni list Evropske unije (tiskana različica in od dalje tudi elektronska različica na spletišču EUR-Lex) je verodostojen in ima pravni učinek.

Prizadevamo si, da bi morebitne tehnične napake kar najmanj ovirale vaše delo. Vendar so lahko nekateri podatki ali informacije na našem spletišču v datotekah ali obliki, ki niso popolnoma brez napak, zato ne moremo zagotoviti, da takšne težave ne bodo motile ali kako drugače vplivale na naše storitve. Komisija ne prevzema nikakršne odgovornosti v zvezi s težavami, ki so posledica uporabe tega spletišča ali povezanega zunanjega spletišča.

Izjava ne omejuje odgovornosti Evropske komisije pri kakršnem koli delovanju v nasprotju z veljavno nacionalno zakonodajo, niti ne izključuje odgovornosti za dejanja, ki jih v skladu s to zakonodajo ni mogoče izključiti.

Varstvo zasebnosti

Evropska unija je zavezana varovanju zasebnosti uporabnikov. Politika varstva zasebnosti na splošno velja za spletišča Evropske unije z domeno .eu.

 

© Evropska unija, 1995–2018

Ponovna uporaba je dovoljena pod pogojem, da je vir naveden. Politika Evropske Komisije za ponovno uporabo se izvaja na podlagi Sklepa Komisije z dne 12. decembra 2011 o ponovni uporabi dokumentov [PDF, 728KB].

Za to splošno načelo ponovne uporabe veljajo pogoji, določeni v posameznih obvestilih o avtorskih pravicah. Uporabnikom zato svetujemo, naj si preberejo obvestila o avtorskih pravicah posameznih spletišč v okviru portala Europa in v posameznih dokumentih. Načelo ponovne uporabe se ne uporablja za dokumente, za katere veljajo pravice intelektualne lastnine tretjih strank.