Izjava o omejitvi odgovornosti

S tem spletiščem želi Evropska komisija izboljšati dostop javnosti do informacij o svojih pobudah in politikah Evropske unije na splošno. Naš cilj je zagotoviti, da so te informacije pravočasne in točne. Prizadevali si bomo popraviti sporočene napake. Vendar Evropska komisija ne prevzema nikakršne zakonske ali druge odgovornosti glede informacij na tem spletišču.

Informacije na teh straneh:

  • so zgolj splošne in ne upoštevajo posebnih okoliščin posameznikov ali subjektov;
  • niso nujno celovite, popolne, točne in posodobljene;
  • vsebujejo povezave na zunanje spletne strani, nad katerimi Evropska komisija in njene službe nimajo nadzora in za katere Evropska komisija ne more biti odgovorna;
  • niso strokovni ali pravni nasveti (če potrebujete individualno svetovanje, se posvetujete z ustrezno usposobljenim strokovnjakom).

Opozarjamo, da ne moremo jamčiti, da so dokumenti, ki so na voljo na spletu, natančna kopija uradno sprejetih besedil. Samo Uradni list Evropske unije (tiskana različica in od dalje tudi elektronska različica na spletišču EUR-Lex) je verodostojen in ima pravni učinek.

Prizadevamo si, da bi morebitne tehnične napake kar najmanj ovirale vaše delo. Vendar so lahko nekateri podatki ali informacije na našem spletišču v datotekah ali obliki, ki niso popolnoma brez napak, zato ne moremo zagotoviti, da takšne težave ne bodo motile ali kako drugače vplivale na naše storitve. Komisija ne prevzema nikakršne odgovornosti v zvezi s težavami, ki so posledica uporabe tega spletišča ali povezanega zunanjega spletišča.

Izjava ne omejuje odgovornosti Evropske komisije pri kakršnem koli delovanju v nasprotju z veljavno nacionalno zakonodajo, niti ne izključuje odgovornosti za dejanja, ki jih v skladu s to zakonodajo ni mogoče izključiti.

Izjava o omejitvi odgovornosti – brexit

Komisija glede na prihajajoči izstop Združenega kraljestva iz Evropske unije posodablja nekatere vsebine na tem spletišču. Če spletna stran vključuje vsebino, ki še ne odraža izstopa Združenega kraljestva, je nenamerna in jo bomo ustrezno odpravili.

Varstvo zasebnosti

Evropska unija je zavezana varovanju zasebnosti uporabnikov. Politika varstva zasebnosti na splošno velja za spletišča Evropske unije z domeno .eu.

Varstvo zasebnosti

Obvestilo o avtorskih pravicah

© Evropska unija, 1995–2020

Politika Evropske Komisije za ponovno uporabo se izvaja na podlagi Sklepa Komisije z dne 12. decembra 2011 o ponovni uporabi dokumentov.

Če ni navedeno drugače (npr. v posameznih obvestilih o avtorskih pravicah), je uporaba vsebine, ki je v lasti EU, na tem spletišču dovoljena v skladu z licenco Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0). To pomeni, da je ponovna uporaba dovoljena, če je ustrezno naveden vir in so označene morebitne spremembe.

Od vas se lahko zahteva tudi pridobitev dodatnih pravic, če določena vsebina prikazuje določljive fizične osebe ali vključuje dela v lasti tretjih oseb. Za uporabo ali reprodukcijo vsebine, ki ni v lasti EU, boste morda morali pridobiti dovoljenje neposredno od imetnikov avtorskih pravic. Za programsko opremo ali dokumente, za katere veljajo pravice industrijske lastnine, kot so patenti, blagovne znamke, registrirani modeli, logotopi in imena, se politika Komisije o ponovni uporabi ne uporablja in se dovoljenja ne izda.