Navigacijska pot

Domača stran

Po predpisih EU o enotnem trgu imajo prebivalci in podjetja pravico, da se v Evropskem gospodarskem prostoru selijo zaradi zaposlitve, študija, trgovanja itd.

Če se v vašem upravnem organu ukvarjate z izvajanjem teh predpisov, boste morda morali izmenjati informacije s podobnimi pristojnimi organi v drugih državah.

Izmenjavo informacij omogoča informacijski sistem za notranji trg (IMI). 

Delovanje sistema IMI je na kratko predstavljeno v spodnjem videoposnetku:

Novice

20.07.2018

SISTEM IMI PODPIRA UVELJAVLJANJE VARSTVA PODATKOV

Sistem IMI omogoča zdaj pravilno izvajanje splošne uredbe o varstvu podatkov in ponuja funkcije za večjezično spletno izmenjavo informacij tudi evropskim institucijam in nacionalnim nadzornim organom za varstvo podatkov.

19.07.2018

100 000 izmenjav informacij

Uporaba sistema IMI se stalno širi: do decembra 2017 so javni organi po sistemu IMI izmenjali skupaj več kot 100 000 zahtevkov za informacije. Samo leta 2017 je bilo poslanih skoraj 34 000 zahtevkov, sodelovalo je več kot 8 200 registriranih organov.
Oglejte si interaktivne statistične podatke!

Sistem IMI

Dostop do informacijskega sistema za notranji trg (IMI) imajo samo registrirani uporabniki.

Sistem IMI za usposabljanje

Če sistem IMI uporabljate prvič in ga želite bolje spoznati, lahko posamezne funkcije preskusite v našem sistemu za usposabljanje.

Toda najprej se morate registrirati.

Še niste registrirani?

Zahtevek za registracijo mora potrditi nacionalni koordinator IMI. V sistemu IMI se lahko registrirajo samo pristojni organi.