Cale de navigare

Prima pagină

În baza legislației UE privind piața internă, cetățenii și întreprinderile beneficiază de anumite drepturi când se deplasează în Spațiul Economic European pentru a munci, pentru a studia, pentru a face comerț etc.

Dacă autoritatea pentru care lucrați răspunde de punerea în aplicare a legislației respective, s-ar putea să vă aflați în situația de a schimba informații cu organisme similare din alte țări.

Sistemul de informare al pieței interne (IMI) vă permite să faceți acest lucru. 

Dacă aveți nevoie de explicații, urmăriți acest material video:

Știri

20.07.2018

IMI CONTRIBUIE LA APLICAREA RGPD

Sistemul IMI garantează acum aplicarea corectă a Regulamentului general privind protecția datelor (RGPD), oferind funcții de schimb on-line de informații multilingve pentru instituțiile europene și autoritățile naționale de supraveghere a protecției datelor.

19.07.2018

100 000 DE SCHIMBURI DE INFORMAȚII

Sistemul IMI este folosit din ce în ce mai mult: în decembrie 2017, a fost depășit pragul de 100 000 de schimburi de informații trimise prin IMI. Numai în 2017 au fost trimise circa 34 000 de cereri de informații, care au implicat peste 8 200 de autorități înregistrate.
Pentru a afla mai multe detalii, consultați statisticile interactive!

Acces la IMI

Numai utilizatorii înregistrați pot accesa Sistemul de informare al pieței interne (IMI).

Modulul de formare IMI

Utilizatorii noi se pot familiariza cu sistemul IMI utilizând modulul de formare.

Trebuie mai întâi să vă înregistrați.

Nu v-ați înregistrat încă?

Cererea de înregistrare trebuie să fie aprobată de un coordonator național IMI. Numai autoritățile competente pot solicita înregistrarea în IMI.