Kruimelpad

Homepage

Volgens de EU-wetgeving op het gebied van de interne markt hebben mensen en bedrijven zekere rechten om zich binnen de Europese Economische Ruimte voor werk, studie, handel, enz. te verplaatsen.

Als u als instantie betrokken bent bij de uitvoering van deze wetgeving in de praktijk, moet u mogelijk informatie uitwisselen met vergelijkbare autoriteiten in andere landen.

Het informatiesysteem voor de interne markt (IMI) helpt u daarbij. 

Bekijk voor een kleine uitleg deze video:

Nieuws

20.07.2018

IMI ONDERSTEUNT HANDHAVING AVG

IMI draagt nu bij aan een correcte toepassing van de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) doordat Europese instellingen en nationale toezichthouders voor gegevensbescherming zonder vertaalproblemen informatie kunnen uitwisselen.

19.07.2018

100.000 keer informatie uitgewisseld

Het gebruik van het IMI blijft toenemen: in december 2017 waren er in totaal al meer dan 100.000 informatieverzoeken en antwoorden via IMI verstuurd. Alleen al in 2017 ging het om bijna 34.000 verzoeken waarbij meer dan 8200 instanties betrokken waren.
Ontdek nog veel meer in onze interactieve statistieken!

Toegang tot IMI

Alleen geregistreerde gebruikers hebben toegang tot het informatiesysteem voor de interne markt (IMI).

IMI-trainingsprogramma

Als u een nieuwe gebruiker van IMI bent en vertrouwd wilt raken met het systeem, kunt u gebruik maken van ons trainingsprogramma.

Daarvoor moet u zich eerst registreren.

Nog niet geregistreerd?

Uw verzoek tot registratie moet worden goedgekeurd door een nationale IMI-coördinator. Alleen bevoegde autoriteiten kunnen vragen om geregistreerd te worden in IMI.