Kruimelpad

Homepage

Volgens de EU-wetgeving op het gebied van de interne markt hebben mensen en bedrijven zekere rechten om zich binnen de Europese Economische Ruimte voor werk, studie, handel, enz. te verplaatsen.

Als u als instantie betrokken bent bij de uitvoering van deze wetgeving in de praktijk, moet u mogelijk informatie uitwisselen met vergelijkbare autoriteiten in andere landen.

Het informatiesysteem voor de interne markt (IMI) helpt u daarbij. 

Bekijk voor een kleine uitleg deze video:

 

 

Nieuws

18.09.2014

Nieuwe release van IMI

Er is een nieuwe versie van IMI verschenen. U zult zien dat de autoriteiten overzichtelijker zijn ingedeeld en dat het beheer van autoriteiten en gebruikers verbeterd is. Meer informatie vindt u in onze IMI-documentatie.

23.07.2014

Scorebord van de interne markt: nieuwe editie

Om het beeld van IMI te vervolledigen zijn in de editie van het Scorebord van de interne markt van juli 2014 twee nieuwe kwaliteitsindicatoren opgenomen.

Toegang tot IMI

Alleen geregistreerde gebruikers hebben toegang tot het informatiesysteem voor de interne markt (IMI).

IMI-trainingsprogramma

Als u een nieuwe gebruiker van IMI bent en vertrouwd wilt raken met het systeem, kunt u gebruik maken van ons trainingsprogramma.

Daarvoor moet u zich eerst registreren.

Nog niet geregistreerd?

Uw verzoek tot registratie moet worden goedgekeurd door een nationale IMI-coördinator. Alleen bevoegde autoriteiten kunnen vragen om geregistreerd te worden in IMI.