Navigációs útvonal

Kezdőlap

Az egységes piacra vonatkozó európai uniós jogszabályok értelmében az embereket és a vállalkozásokat meghatározott jogok illetik meg, melyek birtokában munkavállalási, tanulmányi, üzleti vagy egyéb céllal szabadon mozoghatnak az Európai Gazdasági Térségben.

Ha az Ön hatósága részt vesz ezeknek a jogszabályoknak a gyakorlati végrehajtásában, előfordulhat, hogy információt kell cserélnie más tagállamokban működő partnerhatóságokkal.

A belső piaci információs rendszer lehetővé teszi, hogy az információcsere a felek között végbemenjen. 

Az alábbi kisfilm rövid áttekintést ad a rendszer működéséről.

hírek

27.10.2015

Megtekinthető a felhasználóknak szóló IMI-felmérés eredménye

A Bizottság felmérte, milyen tapasztalatokra tettek szert a felhasználók a belső piaci információs rendszerrel kapcsolatban. A felmérés arra kereste a választ, mennyire felhasználóbarát az IMI, továbbá hogy az emberek hogyan értékelik a főbb funkciók működését, és miben látják a rendszer előnyeit. Most, hogy közzétettük a felmérés eredményét, az mindenki számára hozzáférhető.

20.04.2015

Közbeszerzés az IMI rendszerben

Mostantól kezdve a hatóságok a közbeszerzési eljárások során az IMI segítségével ellenőrizhetik a más európai országokban székhellyel rendelkező cégek által benyújtott információk és dokumentumok hitelességét.

Hozzáférés az IMI-hez

Csak regisztrált felhasználók léphetnek be a belső piaci információs rendszerbe.

IMI-oktatóverzió

Ha Ön új felhasználó, és meg szeretne ismerkedni az IMI rendszerrel, oktatóverziónk segítségével elsajátíthatja a szükséges felhasználói ismereteket.

Ehhez először is regisztrálnia kell hatóságát a rendszerben.

Még nem regisztrált?

A regisztrációhoz szükség van a nemzeti IMI-koordinátor jóváhagyására. Csak illetékes hatóságok kérhetik, hogy regisztrálják őket az IMI rendszerben.