Navigációs útvonal

Kezdőlap

Az egységes piacra vonatkozó európai uniós jogszabályok értelmében az embereket és a vállalkozásokat meghatározott jogok illetik meg, melyek birtokában munkavállalási, tanulmányi, üzleti vagy egyéb céllal szabadon mozoghatnak az Európai Gazdasági Térségben.

Ha az Ön hatósága részt vesz ezeknek a jogszabályoknak a gyakorlati végrehajtásában, előfordulhat, hogy információt kell cserélnie más tagállamokban működő partnerhatóságokkal.

A belső piaci információs rendszer lehetővé teszi, hogy az információcsere a felek között végbemenjen. 

Az alábbi kisfilm rövid áttekintést ad a rendszer működéséről.

 

 

hírek

18.09.2014

Új IMI-verzió

Megkezdte működését az IMI legújabb verziója. Leegyszerűsítettük a hatóságok adatait tartalmazó IMI-struktúrát, és továbbfejlesztettük az adatkezelést. Ha részletes tájékoztatást szeretne olvasni a témában, kérjük, tekintse át a honlapunkon található tájékoztató anyagokat, melyek iránymutatással szolgálnak a felhasználóknak.

23.07.2014

Megjelent az egységes piaci eredménytábla új kiadása

A belső piaci információs rendszerről szóló jelentés kiegészítése érdekében két új minőségi mutató is helyet kapott az egységes piaci eredménytábla 2014. júliusi kiadásában.

Hozzáférés az IMI-hez

Csak regisztrált felhasználók léphetnek be a belső piaci információs rendszerbe.

IMI-oktatóverzió

Ha Ön új felhasználó, és meg szeretne ismerkedni az IMI rendszerrel, oktatóverziónk segítségével elsajátíthatja a szükséges felhasználói ismereteket.

Ehhez először is regisztrálnia kell hatóságát a rendszerben.

Még nem regisztrált?

A regisztrációhoz szükség van a nemzeti IMI-koordinátor jóváhagyására. Csak illetékes hatóságok kérhetik, hogy regisztrálják őket az IMI rendszerben.