Cale de navigare

IMI se va extinde la trei noi domenii juridice

  • Achiziții publice

Un proiect-pilot va fi lansat în aprilie 2015, după cum se prevede în noile directive privind achizițiile publice (2014/24/UE și 2014/25/UE), pentru a sprijini schimbul de informații în vederea verificării capacității tehnice și financiare a ofertanților  sau a conformării acestora la standardele de calitate și de mediu.

  • Restituirea bunurilor culturale

Începând din decembrie 2015, în urma adoptării Directivei 2014/60/UE, IMI ajută autoritățile să facă schimb de informații cu privire la obiectele culturale care au părăsit ilegal teritoriul lor.

  •  Punerea în aplicare a Directivei privind detașarea lucrătorilor

Începând din iunie 2016, în conformitate cu Directiva 2014/67/UE, IMI va fi utilizat pentru schimbul de informații în vederea aplicării transfrontaliere a amenzilor și sancțiunilor în domeniul detașării lucrătorilor. Directiva consolidează, de asemenea, utilizarea IMI pentru schimbul de informații generale referitoare la lucrătorii detașați, aspect testat încă din 2011 în cadrul unui proiect-pilot.

Acces la IMI

Numai utilizatorii înregistrați pot accesa Sistemul de informare al pieței interne (IMI).

Modulul de formare IMI

Utilizatorii noi se pot familiariza cu sistemul IMI utilizând modulul de formare.

Trebuie mai întâi să vă înregistrați.

Nu v-ați înregistrat încă?

Cererea de înregistrare trebuie să fie aprobată de un coordonator național IMI. Numai autoritățile competente pot solicita înregistrarea în IMI.