Sysselsättning, socialpolitik och inkludering

02/12/2020

Access City-priset 2021

Nu är det öppet för ansökningar till tävlingen om det 11:e Access City-priset. Städer i EU har fram till den 9 september på sig att ansöka.

EU:s städer bjuds in att delta i Access City-priset 2021, EU:s pris till städer som är tillgängliga för funktionshindrade och äldre.

Europeiska städer med över 50 000 invånare har möjlighet att visa upp vilka specialåtgärder och strategier de har för att bli fria från hinder och bättre platser för alla att bo och arbeta på.

Det blir två faser i urvalsprocessen:

  • nationella juryer kommer att bedöma ansökningarna på nationell nivå
  • en EU-jury kommer därefter att bedöma de nominerade ansökningarna

Nu firar vi det 11:e Access City-priset

I den här nya upplagan av Access City-priset tar vi hänsyn till den nuvarande situationen i världen, och det blir därför ett särskilt omnämnande, ”tillgänglighet för offentliga tjänster i tider av pandemi”, för att belöna städernas insatser där.

För andra året i rad blir det ett pris i pengar som belöning till ettan, tvåan och trean i tävlingen (lägg märke till att de särskilt omnämnda inte får något pris i pengar).

Deadline för ansökningar: 9 september 2020 (23:59 Brysseltid).

Längst ner på denna sida hittar du reglerna för tävlingen, riktlinjerna och handlingarna som ska lämnas in ihop med ansökan

Kontakt

Dela den här sidan