Navigation path

Reunalla...

Mitä ESR tekee?

Euroopan sosiaalirahastosta tuetaan työpaikkoja sekä uusien ja parempien työpaikkojen luomista rahoittamalla tuhansia hankkeita, joilla autetaan miljoonia EU:n kansalaisia. Hankkeita on hyvin monenlaisia:niissä valmennetaan pitkäaikaistyöttömiä, autetaan koulupudokkaita löytämään ensimmäisen työpaikkansa, koulutetaan uuteen ammattiin, luodaan parempia koulutusjärjestelmiä ja autetaan vammaisia löytämään sopivaa työtä. ESR:n avulla löydät haluamasi työpaikan ja saat koulutuksen, jota tarvitset parempaa tulevaisuutta varten.

Lue, kuinka Euroopan sosiaalirahasto auttaa kaltaisiasi saamaan työtä tai löytämään paremman työpaikan.Täältä selviää myös Suomen viranomainen, johon voit ottaa yhteyttä saadaksesi tukea ESR:stä.

Oletko lähdössä ulkomaille?Haluatko työskennellä jossakin toisessa EU-maassa?Silloin sinun kannattaa laatia Europass-ansioluettelo (CV) ja tutustua työpaikkoihin ja koulutusmahdollisuuksiin Euroopassa.

Lisätietoja EU:n tarjoamista mahdollisuuksista saat myös Facebookista.

Suunnitteletko hanketta, joka tukee työllistymistä tai sosiaalista osallistumista? Selvitä, keneen voit ottaa yhteyttä maassasi saadaksesi ESR:n tukea.

Julkisia ja yksityisiä organisaatioita, jotka käyttävät ESR:n rahoitusta työllistymisen tukemiseen ja sosiaaliseen osallistumiseen, kutsutaan "edunsaajiksi". Näitä organisaatioita ovat julkiset työvoimapalvelut, vammaisten hyväksi toimivat hyväntekeväisyysjärjestöt sekä uusia kykyjä etsivät yritykset ja monet muut tahot.

Jos organisaatiosi haluaa käynnistää työllistymistä tai sosiaalista osallistumista tukevan hankkeen, ota yhteys ESR-hankkeita hallinnoivaan kansalliseen viranomaiseen ja kerro ideoistasi. Yhteystiedot saat valitsemalla maasi oikealla olevasta luettelosta.

ESR:stä rahoitetaan kaikkialla Euroopan unionissa kymmeniä tuhansia hankkeita, jotka mullistavat miljoonien ihmisten elämän. Jokaisella heistä on oma tarinansa. Voit lukea joitakin näistä tarinoista täällä.

Lehdistölle ja muille tiedotusvälineille tarkoitetut sivumme tarjoavat käytettäväksesi runsaasti taustamateriaalia, esimerkiksi yleisradiolaatuisia videotiedotteita (VNR), haastatteluja ja valokuvia.

Lisätietoja

Ministry of Employment and the Economy
Työ- ja elinkeinoministeriö
P.O. Box 32
FI-00023 GOVERNMENT
Telephone +358 10 60 6000
Internet
http://www.rakennerahastot.fi/rakennerahastot/fi/index.jsp

Social Europe on Facebook