Navigacijski put

Europska kartica zdravstvenog osiguranja

Što je Europska kartica zdravstvenog osiguranja?

Besplatna kartica koja Vam omogućuje se da tijekom privremenog boravka u bilo kojoj od 28 država članica EU-a, Islandu, Lihtenštajnu, Norveškoj i Švicarskoj koristite medicinskim nužnim zdravstvenim uslugama kod ugovornih pružatelja zdravstvenih usluga prema istim uvjetima i po istoj cijeni (besplatno u nekim zemljama) kakvu imaju osobe osigurane u toj zemlji.

Kartice izdaje Vaš nacionalni zavod za zdravstveno osiguranje.

Važno – Europska kartica zdravstvenog osiguranja:

  • nije alternativa putnom osiguranju. Ne pokriva nikakve troškove privatne zdravstvene zaštite ili troškove poput zračnog prijevoza u domovinu ili izgubljenog/ukradenog vlasništva,
  • ne pokriva Vaše troškove ako putujete s isključivim ciljem da Vam se pruži medicinski tretman,
  • ne predstavlja jamstvo za besplatnu uslugu. Budući da se zdravstveni sustavi država razlikuju, u drugoj zemlji možda ćete morati platiti usluge koje su Vam kod kuće besplatne.

Napomena: kada svoje uobičajeno boravište premjestite u drugu zemlju, za zdravstvenu skrb u zemlji vašeg novog uobičajenog boravišta morate se registrirati s pomoću obrasca S1, a ne s pomoću europske kartice zdravstvenog osiguranja.


Preuzmite aplikaciju za Vaš pametni telefon

 

Dostupno u trgovini App Store
Dostupno u trgovini App Store
Dostupno u usluzi Google Play
Dostupno u usluzi Google Play
Dostupno u trgovini Windows Marketplace
Dostupno u trgovini Windows Marketplace

 

  • Vodič za upotrebu Europske kartice zdravstvenog osiguranja u 28 država EU-a, Islandu, Lihtenštajnu, Norveškoj i Švicarskoj.
  • Sadrži opće informacije o kartici, telefonske brojeve za hitne slučajeve, obuhvaćene tretmane i cijene, upute za traženje povrata novca i osobe kojima se možete obratiti ako izgubite karticu.
  • Dostupan na 25 jezika s jednostavnom mogućnošću promjene odabranog jezika.

Važno – kartica se za upotrebu ne može generirati niti preuzeti s interneta.

    Prosljeđivanje:

  • Podijeli na Twitteru Podijeli na Facebooku Podijeli na Google+