Navigációs útvonal

Kezdőlap

Az egységes piacra vonatkozó európai uniós jogszabályok értelmében az embereket és a vállalkozásokat meghatározott jogok illetik meg, melyek birtokában munkavállalási, tanulmányi, üzleti vagy egyéb céllal szabadon mozoghatnak az Európai Gazdasági Térségben.

Ha az Ön hatósága részt vesz ezeknek a jogszabályoknak a gyakorlati végrehajtásában, előfordulhat, hogy információt kell cserélnie más tagállamokban működő partnerhatóságokkal.

A belső piaci információs rendszer lehetővé teszi, hogy az információcsere a felek között végbemenjen. 

Az alábbi kisfilm rövid áttekintést ad a rendszer működéséről.

hírek

20.07.2018

Az IMI az általános adatvédelmi rendelet szolgálatában

A belső piaci információs rendszer (IMI) mostantól az általános adatvédelmi rendelet (GDPR) megfelelő végrehajtásában is a felhasználók segítségére lesz, mivel lehetőséget nyújt az európai intézményeknek és a nemzeti adatvédelmi felügyeleti hatóságoknak a többnyelvű online információcserére.

19.07.2018

Százezres adatcsere-forgalom

Az IMI használata egyenletesen nő: 2017 decemberére a rendszeren keresztül küldött információkérések száma meghaladta a 100 ezret. Csak 2017-ben közel 34 ezer kérdést intézett egymáshoz a több mint 8200 regisztrált felhasználó.
További részletekért lásd interaktív statisztikánkat!

Hozzáférés az IMI-hez

Csak regisztrált felhasználók léphetnek be a belső piaci információs rendszerbe.

IMI-oktatóverzió

Ha Ön új felhasználó, és meg szeretne ismerkedni az IMI rendszerrel, oktatóverziónk segítségével elsajátíthatja a szükséges felhasználói ismereteket.

Ehhez először is regisztrálnia kell hatóságát a rendszerben.

Még nem regisztrált?

A regisztrációhoz szükség van a nemzeti IMI-koordinátor jóváhagyására. Csak illetékes hatóságok kérhetik, hogy regisztrálják őket az IMI rendszerben.