Trimite unui prieten
RSS
google +
Versiune pentru imprimare

Martin Seychell, director general adjunct al Direcției Generale Sănătate și Consumatori din cadrul Comisiei Europene

Martin Seychell, director general adjunct al Direcției Generale Sănătate și Consumatori din cadrul Comisiei Europene

Cancerul este un subiect abordat aproape zilnic la știri, la muncă sau în discuțiile cu familia și prietenii. Dată fiind incidența actuala a acestei boli în Uniunea Europeană, una din patru femei și unul din trei bărbați ar putea fi afectați în mod direct de cancer în primii 75 de ani de viață. În UE, cancerul reprezintă cea de-a doua cauză de deces după afecțiunile cardiace. În fiecare an, el ucide peste un milion și jumătate de persoane și le schimbă destinul altor 2,5 milioane de cetățeni care sunt diagnosticați cu această boală. Se estimează că, odată cu îmbătrânirea populației, numărul total al deceselor cauzate de cancer va crește și mai mult.

În calitate de director general adjunct al Direcției Generale Sănătate și Consumatori, obiectivul meu este de a combate cancerul prin orice mijloace. Pe de o parte, prin stimularea cercetării și cooperării, putem să ne asigurăm că dispunem de tratamente eficiente pentru tratarea tuturor bolnavilor de cancer de pe teritoriul UE. Pe de altă parte, prin sensibilizarea cu privire la prevenirea cancerului. Avem un obiectiv ambițios, acela de a reduce numărul cazurilor de cancer cu 15% până în 2020.

Cancerul a ocupat un loc central în cadrul politicilor UE începând din anul 1985, când Comisia și cele 12 state membre de atunci au lansat programul „Europa împotriva cancerului” și primul „Cod european împotriva cancerului”. Codul este acum în curs de actualizare pentru a reflecta cele mai recente descoperiri științifice. Scopul său este de a-i ajuta pe toți cetățenii să adopte un stil de viață sănătos și să participe la screeninguri după o anumită vârstă.

Trebuie să încercăm să facem față împreună acestei uriașe provocări. Fiecare dintre noi am putea alege să acordăm mai multă importanță prevenirii și depistării precoce a cancerului. Astăzi mă adresez tuturor cetățenilor și îi invit să își ia viața în mâini și să adopte un stil de viață sănătos, să participe la screeninguri, începând de la o anumită vârstă. Acestea le-ar putea salva viața.