Cale de navigare

2012

Premiul european pentru jurnalism în domeniul sănătății

Sunteți jurnalist și vă interesează domeniul sănătății?

Bine aţi venit!

Comisia Europeană are onoarea de a vă prezenta cea de-a cincea ediţie a Premiului european pentru jurnalism în domeniul sănătăţii. Concursul promovează un jurnalism de calitate, care supune atenţiei teme legate de îngrijirile de sănătate şi drepturile pacienţilor. În cadrul temei „Europa pentru pacienţi”, Premiul subliniază următoarele iniţiative politice ale UE în domeniul sănătăţţii:

Jurnaliştii se pot înscrie în concurs cu articole publicate în presa scrisă sau on-line în unul din statele membre ale UE (inclusiv Croaţia) în perioada 1 august 2012-30 septembrie 2013. Articolele trebuie să abordeze una dintre cele 12 teme enumerate mai sus. Articolele pot fi trimise până cel târziu la 30 septembrie 2013. Vă invităm să citiţi cu atenţie regulamentul de concurs.

Va fi desemnat câte un finalist pentru fiecare stat membru. Toţi finaliştii naţionali vor fi invitaţi la Bruxelles pentru ceremonia de decernare a premiilor. Câştigătorul marelui premiu şi ocupanţii locurilor doi şi trei vor primi premii în valoare de:

  • Premiul I: 6.500 euro
  • Premiul II: 4.000 euro
  • Premiul III: 2.500 euro

Premiul european pentru jurnalism în domeniul sănătăţii este finanţat prin cel de-al doilea Program de acţiune comunitară în domeniul sănătăţii (2008-2013).

Concursul a fost organizat pentru prima dată în 2009. Câştigătorii ediţiilor precedente sunt:

  • 2012: Petr Třešňák, din Republica Cehă, pentru un articol privind sănătatea mintală („Aventurile din salonul 14pdf”), publicat în revista Respekt.
  • 2011: Ben Hirschler şi Kate Kelland, din Regatul Unit, pentru un articol privind rezistenţa la antimicrobiene („Când medicamentele nu îşi mai fac efectul Traducerile linkului anterior English (en) ”), publicat de Reuters.
  • 2010: Gianluca Ferraris şi Ilaria Molinari, din Italia, pentru un articol despre celulele stem („Speranţe furate Traducerile linkului anterior English (en) italiano (it) ”), publicat în revista Panorama.
  • 2009: Estelle Saget, din Franţa, pentru un articol despre schizofrenie („Schizofrenia explicată familiei şi prietenilor Traducerile linkului anterior English (en) français (fr) ”), publicat în revista L'Express.

Comisia Europeană urează succes tuturor concurenţilor.