Campaniile UE împotriva fumatului

În Europa, procentul de fumători este de 29% din totalul populației, iar fumatul rămâne, în continuare, principalul motiv aflat la baza cazurilor de deces și îmbolnăvire care ar fi putut fi prevenite. În ultimele 12 luni, 31% dintre fumătorii din UE au încercat să se lase de fumat.

Comisia Europeană are deja o tradiție în domeniul prevenirii și stopării fumatului, pe lângă măsurile mai generale de control al tutunului.

În ultimii ani, au fost organizate numeroase campanii care își propun să informeze publicul european cu privire la problemele cauzate de consumul de tutun.

„Ex-fumătorii sunt de neoprit” (2011-2013)

logo

Publicul-țintă

Fumători cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani (28 de milioane de europeni)

Obiective

  • Să îi încurajeze pe cetățeni să se lase de fumat și să furnizeze asistența necesară în acest scop
  • Să crească nivelul de conștientizare a pericolelor asociate fumatului
  • Să contribuie la îndeplinirea obiectivului pe termen lung propus de Comisie sub denumirea de „Europa fără fum de țigară”.

Asistență on-line

În centrul campaniei „Ex-fumătorii sunt de neoprit” s-a aflat iCoach, o platformă digitală de instruire menită să îi ajute pe fumători să se lase de fumat în ritmul care li se potrivește, fie imediat, fie în viitorul apropiat.

Fumătorii din toate țările UE mai au încă acces gratuit la iCoach. Asistența le este oferită în limba maternă, prin intermediul Facebook. iCoach analizează obiceiurile asociate fumatului și oferă, zilnic, asistență adaptată.

„iCoach” ca aplicație pentru dispozitive mobile

Link către aplicația pentru dispozitive mobile aplicație pentru dispozitive mobileCodul QR (link către aplicație)
Cod QR

Știri și evenimente

Campania a inclus și evenimente organizate la nivel național, destinate publicului larg și presei. Traducerile linkului anterior English (en)

Infografice și date esențiale referitoare la campanie

infografice

Clipuri TV 2013

sorăfiutată
Sora meaFiul meuTatăl meu

UE și FC Barcelona: împreună, împotriva fumatului

„Renunță la fumat împreună cu Barça”

„HELP - Pentru o viață fără tutun” (2005-2010)

Campania anterioară, „HELP - Pentru o viață fără tutun Traducerile linkului anterior English (en) ”, derulată între 2005 și 2010, a fost centrată pe prevenirea fumatului, renunțarea la fumat și fumatul pasiv și li s-a adresat tinerilor cu vârste între 15 și 25 de ani.