Proiectele UE împotriva fumatului

În Europa, procentul de fumători este de 26 % din totalul populației, iar fumatul rămâne, în continuare, principala cauză de deces și îmbolnăvire care ar putea fi evitată. 59 % dintre fumătorii din UE au încercat să se lase de fumat și 20 % au și reușit.

Comisia Europeană are deja o tradiție în domeniul prevenirii și stopării fumatului, pe lângă măsurile mai generale de control al tutunului.

În ultimii ani, au fost elaborate numeroase inițiative pentru a informa publicul european cu privire la problemele cauzate de consumul de tutun. Potrivit estimărilor, fumatul i-a costat în total pe contribuabilii europeni 544 de miliarde de euro în 2009 Traducerile linkului anterior English (en) , prin urmare orice fumător care renunță la fumat contribuie la ușurarea poverii financiare pe care o suportă sistemele sanitare și economiile europene.

„Ex-fumătorii sunt de neoprit” (2014-2016)

Noua ediție a campaniei „Ex-fumătorii sunt de neoprit” Traducerile linkului anterior English (en) își propune, mai mult ca niciodată, să ajute fumătorii cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani să renunțe la fumat, prezentându-le beneficiile unui stil de viață fără fumat și oferindu-le instrumentul care îi poate ajuta să îl adopte. Pentru cei care decid să renunțe la fumat, perspectivele sunt pozitive: îmbunătățirea sănătății, venituri mai multe și o calitate a vieții mai bună.

„Ex-fumătorii sunt de neoprit” (2011-2013)

Ediția anterioară a campaniei „Ex-fumătorii sunt de neoprit” Traducerile linkului anterior English (en) i-a încurajat pe cetățeni să se lase de fumat și le-a pus la dispoziție asistența necesară în acest sens. De asemenea, a reușit să mărească nivelul de conștientizare a pericolelor asociate fumatului și a contribuit la îndeplinirea obiectivului pe termen lung propus de Comisie sub denumirea de „Europa fără fum de țigară”.

„HELP - Pentru o viață fără tutun” (2005-2010)

Campania anterioară, „HELP - Pentru o viață fără tutun Traducerile linkului anterior English (en) ”, derulată între 2005 și 2010, a fost centrată pe prevenirea fumatului, renunțarea la fumat și fumatul pasiv și li s-a adresat tinerilor cu vârste între 15 și 25 de ani.