Send til en ven
RSS
google +
Printervenlig version

Af Paola Testori, generaldirektør for Kommissionens GD for Sundhed og Forbrugere

Af Paola Testori, generaldirektør for Kommissionens GD for Sundhed og Forbrugere

Det er mig en stor glæde at kunne præsentere nummer 100 af dette nyhedsbrev, som begyndte at udkomme for 5 år siden. Siden da er vi nået op på næsten 14 000 abonnenter i hele Europa, på 22 sprog. Det er også en god anledning til at indføre det nye format og layout, som forhåbentlig vil give dig en endnu bedre læseoplevelse.

Eftersom antallet af europæere på 65 og derover vil blive fordoblet i de næste 50 år, er det vigtigt, at Kommissionen fortsat beskæftiger sig med aktiv og sund aldring. At blive gammel er ikke længere, hvad det var for år tilbage. I takt med den længere levetid føler flere og flere ældre borgere, at de stadig har meget at give og opleve, selv i en høj alder. Ved at forblive aktive kan ældre borgere også bidrage til den bæredygtige vækst i samfundet.

Men selv om mange lever at aktivt og sundt liv langt ind i pensionsalderen, har andre ikke mulighed for det. Halvdelen af Europas 65-74-årige siger selv, at de har et dårligt helbred. Situationen påvirker velfærden, den offentlige sundhedspolitik og sundhedssystemets bæredygtighed.

Derfor har vi oprettet Det Europæiske Innovationspartnerskab for Sund og Aktiv Aldring , der samler alle berørte parter, såvel offentlige (lokale myndigheder m.m.) som private (hospitaler, virksomheder m.m.) fra hele Europa. Tanken er at arbejde sammen, så nye idéer, nyskabende teknologi og bedste praksis hurtigt føres ud i livet til fordel for de ældre generationer. Et af hovedmålene med initiativet er at give de europæiske borgere i gennemsnit to sunde leveår mere inden 2020.

Partnerskabet blev lanceret sidste år. Det har allerede opnået resultater, og fordelene ved innovation er kommet de europæiske borgere til gode, som det blev vist på en konference den 6. november i Bruxelles. Nu er tiden inde til at forpligte sig til på længere sigt at skabe et aldersvenligt EU, som giver folk mulighed for sund aldring med et aktivt bidrag til samfundslivet på en måde, der er fair og bæredygtig for alle generationer.

Vi håber, at nyhedsbrevet fortsat vil være en kilde til nyheder og oplysninger om sund og aktiv aldring og andre sundhedsspørgsmål i Europa i mange år fremover.

Særnummer: sund aldring

Mere om dette emne