EU's antirygekampagner

26 % af Europas befolkning ryger, og i EU er rygning fortsat den største enkeltårsag til dødsfald og sygdomme, der kan forebygges. 59 % af alle rygere har forsøgt at stoppe, 20 % havde held med det.

Europa-Kommissionen har udover at arbejde med tobakskontrol generelt også arbejdet med forebyggelse af rygning og rygestop.

I de forgangne år har den udviklet en række initiativer for at bekæmpe problemet med tobaksforbrug i Europa. Den samlede omkostning ved rygning for samfundet blev skønnet til 544 mia. euro i EU i 2009 Vælg oversættelse af det forrige link English (en) , og enhver ryger, der stopper, er således med til at lette den finansielle byrde for Europas sundhedssystemer og økonomier.

Eksrygere er ikke til at stoppe (2014-2016)

Den nye udgave af "Eksrygere er ikke til at stoppe" Vælg oversættelse af det forrige link English (en) er mere end nogen sinde opsat på at hjælpe de 25- til 34-årige rygere med at kvitte tobakken. Den hjælper dem med at se de mange fordele ved et røgfrit liv og giver dem et værktøj, der kan hjælpe dem med at nå det. Bedre helbred og velvære, flere penge mellem hænderne og i sidste ende bedre livskvalitet er det, der venter dem, der vælger at kvitte tobakken.

Eksrygere er ikke til at stoppe (2011-2013)

Den forrige udgave af "Eksrygere er ikke til at stoppe" Vælg oversættelse af det forrige link English (en) opfordrede rygere til at stoppe og tilbød dem hjælp til det. Den udbredte kendskabet til farerne ved rygning og bidrog til EU-Kommissionens langsigtede mål om et røgfrit Europa.

HJÆLP – til et liv uden tobak (2005-2010)

Den tidligere kampagne, "HJÆLP – til et liv uden tobak Vælg oversættelse af det forrige link English (en) ", der løb fra 2005 til 2010, fokuserede på forebyggelse af rygning, rygestop og passiv rygning, og havde unge europæere mellem 15 og 25 som målgruppe.