Το Βραβείο Νέου Ευρωπαίου Δημοσιογράφου 2010: Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού

Το Βραβείο Νέου Ευρωπαίου Δημοσιογράφου 2010: Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού

Το Βραβείο Νέου Ευρωπαίου Δημοσιογράφου 2010 δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό την υποστήριξη και την αναγνώριση των δημοσιογράφων που συνεισφέρουν στην αύξηση της ευαισθητοποίησης και στην  ευρύτερη κατανόηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της δουλειάς τους.

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε δημοσιογράφους έντυπου Τύπου, ηλεκτρονικού Τύπου καθώς και δημοσιογράφους οπτικοαουστικών μέσων. Τα άρθρα ή τα ρεπορτάζ τους πρέπει να αφορούν στο θέμα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να έχουν εκδοθεί ή προβληθεί αντίστοιχα μεταξύ 1ης Οκτωβρίου 2009 και της 24ης Σεπτεμβρίου σε ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης ενός εκ των 27 κρατών μελών της ΕΕ, της Ισλανδίας και της Νορβηγίας.

Οι στόχοι του Βραβείου Ευρωπαίου Δημοσιογράφου είναι: 

  • η αναγνώριση της υπεροχής στη δημοσιογραφία σχετικά με την κάλυψη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού
  • η ευαισθητοποίηση των εκπροσώπων των ΜΜΕ σχετικά με την εκστρατεία EY2010 στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, στην Ισλανδία και στη Νορβηγία
  • η προώθηση της βαθύτερης κατανόησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού καθώς και ο εντοπισμός αιτιών και πιθανών λύσεων του προβλήματος

Ενδιαφέρεστε;

Απλά συμπληρώστε το έντυπο υποβολής και «ανεβάστε» τη συμμετοχή σας. Μπορείτε να ανεβάσετε τα αρχεία μέχρι την 15η Αυγούστου. Δε θα γίνουν εξαιρέσεις και δε θα δοθούν παρατάσεις.

Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τους όρους συμμετοχής πριν υποβάλλετε τη συμμετοχή σας. Η συμμετοχή δε χρεώνεται.