EU kezdeményezések

Az EU integrációs stratégiája

A társadalmi integrációs stratégia arra ösztönzi a tagállamokat, hogy koordinálják a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem során alkalmazott megközelítéseiket, valamint hogy e célokat politikai programjuk egyik legfontosabb pontjává tegyék.

Bővebben en fr de

Az oldal teteje

Finanszírozás

A 2010-es európai év keretében szervezett tevékenységekhez kapcsolódó pályázati felhívásokat minden részt vevő országban megjelentetik. Az Európai Bizottság nem ad közvetlen támogatást.

Az Európai Unió a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni kezdeményezések számára három alapvető finanszírozási eszközzel nyújt pénzügyi támogatást:

Bővebben

Európai Szociális Alap

Az Európai Szociális Alap célja az, hogy az EU egész területén növelje a foglalkoztatást és javítsa az életszínvonalat. Az Alap vezérelve az oktatásba és a szakképzésbe történő befektetés.

Bővebben

Európai Globalizációs Alkalmazkodási Alap

Az Európai Globalizációs Alkalmazkodási Alap azoknak nyújt támogatást, akik a globalizáció következtében vesztették el állásukat.

Bővebben

PROGRESS

A PROGRESS az EU foglalkoztatási és társadalmi szolidaritási programja. Célja, hogy a következő területeken ösztönözze az előrelépést:

  • foglalkoztatás
  • társadalmi integráció és védelem
  • munkakörülmények
  • megkülönböztetésmentesség
  • nemek közötti egyenlőség.

Bővebben

 

 

 

Az oldal teteje