breadcrumb.ecName

Proiecte (bază de date)

Rezultate căutare

Proiecte |
Reabilitarea drumului național DN76 din România

Cea de a doua fază a proiectului de reabilitare a drumului național DN76 din România a fost implementată cu finanțare din partea UE. Drumul se află în regiunea de dezvoltare Nord-Vest a Macroregiunii unu și în regiunea de dezvoltare Vest a Macroregiunii patru. Acesta leagă orașele Deva și Oradea, înainte de a ajunge la granița cu Ungaria în orașul Borș.

  en
Proiecte |
Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Olt din România

A fost finalizată a doua fază a proiectului în două etape de modernizare și extindere a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Olt din România – care face parte din regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia, din macroregiunea patru a României –, în mare parte datorită finanțării din partea Uniunii Europene. Lucrările din cadrul proiectului au acoperit serviciile de apă potabilă și de colectare și tratare a apei uzate din zonele urbane Scornicești, Drăgănești-Olt, Piatra Olt și Potcoava, precum și din municipiul reședință de județ Slatina.

  en
Proiecte |
Apa potabilă și canalizarea beneficiază de atenție în județul Brașov

Finanțarea UE va face posibilă derularea fazei a doua a unui proiect de modernizare a sistemelor de alimentare cu apă potabilă și de colectare și tratare a apei uzate din zonele urbane ale județului Brașov. Lucrările vor avea loc în Regiunea de Dezvoltare Centru din macroregiunea 1 a României.

  en
Proiecte |
Evoluții majore în infrastructura de apă și de canalizare din județul Galați din România

Finanțarea din partea UE face posibilă implementarea unor îmbunătățiri ample ale sistemelor de alimentare cu apă potabilă și de colectare și epurare a apelor reziduale în județul Galați, parte a regiunii de dezvoltare Sud-Est din cadrul macroregiunii doi a României. În ceea ce privește apa potabilă, proiectul acoperă 20 de zone de alimentare cu apă grupate în patru sisteme de alimentare. În ceea ce privește colectarea și tratarea apei reziduale, aceasta implică 14 aglomerări grupate în două grupuri și patru aglomerări independente cu populații de peste 2 000 de locuitori.

  en
Proiecte |
Apă potabilă curată și sisteme de canalizare eficiente în județul Bihor, România

Prevăzută pentru a fi finalizată la sfârșitul anului 2020, punerea în aplicare a celei de a doua faze a proiectului pentru extinderea și modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Bihor, în nord-vestul României, a fost posibilă prin finanțarea din partea UE. Împreună cu municipiul reședință de județ Oradea, rețelele de distribuție a apei potabile, precum și de colectare și tratare a apei uzate care sunt cuprinse în obiectivul proiectului deservesc zonele Alparea, Beiuș, Fughiu, Girișu de Criș, Nojorid, Oșorhei, Paleu, Palota, Săldăbagiu de Munte, Sântandrei, Tărian și Tinca.

  en
Proiecte |
Sisteme de alimentare cu apă și de canalizare îmbunătățite în județul Timiș în România

Lansarea celei de-a doua faze a unui proiect de extindere și modernizare a sistemelor de alimentare cu apă și de colectare și tratare a apei uzate în județul Timiș, în vestul României – parte a macroregiunii patru a țării – a fost posibilă cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Infrastructura acoperită de prima și a doua etapă a proiectului deservește o populație de aproximativ 373 000 de locuitori.

  en
Proiecte |
Îmbunătățirea capacității de reacție în situații de urgență în zona transfrontalieră România-Serbia

Două comunități învecinate de la granița dintre România și Serbia beneficiază de un proiect de îmbunătățire a capacității lor de reacție și de gestionare a urgențelor naturale precum inundațiile, căderile abundente de zăpadă și incendiile de pădure. Proiectul EESM (Eficiența în gestionarea situațiilor de urgență) a alocat fonduri pentru construirea unui centru de gestionare a situațiilor de urgență la Mosna, în Serbia. Acesta a furnizat o serie de vehicule și echipamente de urgență – resurse care urmează a fi împărțite cu comuna Șișești din România Au fost formați și voluntari ca parte a acestui demers transfrontalier finanțat de UE.

  en
Proiecte |
Extinderea și modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Suceava, România

Finanțarea din partea UE a sprijinit implementarea celei de a doua faze a proiectului de extindere și modernizare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Suceava, România, parte a regiunii de dezvoltare Nord-Est din cadrul Macroregiunii doi. Lucrarea acoperă alimentarea cu apă potabilă și serviciile de colectare și tratare a apelor uzate în șase localități, grupate în cinci aglomerări urbane: Suceava (inclusiv unitățile administrativ-teritoriale Suceava și Salcea), Fălticeni, Gura Humorului, Rădăuți și Vatra Dornei.

  en
Proiecte |
Județul Bacău din România beneficiază de sisteme de apă și canalizare modernizate

În faza a doua a unui proiect menit să asigure aprovizionarea continuă a localnicilor cu apă potabilă curată și reducerea riscurilor la adresa sănătății publice și a mediului în județul Bacău, România a reabilitat sistemele de alimentare cu apă potabilă și de colectare și tratare a apei uzate din județ. Operațiunile finanțate de UE s-au desfășurat în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est din macroregiunea 2 a României.

  en
Proiecte |
Sisteme modernizate de alimentare cu apă potabilă și de epurare a apei uzate în România de nord-est

Cea de a doua fază a unui proiect de extindere și modernizare a sistemelor de alimentare cu apă potabilă și de epurare a apei uzate din județul Botoșani, din Regiunea de Nord-Est a României, este în curs cu sprijinul fondurilor UE. Îmbunătățirile vor asigura alimentarea continuă cu apă potabilă și reducerea riscurilor pentru sănătatea publică și poluarea mediului într-o zonă cu o populație de aproximativ 186 800 de locuitori.

  en