Tampereen alueella erilaiset oppilaitokset hyödynsivät Suomen mainetta teknologisena johtajana ja yhdistyivät EU-rahoitteisessa hankkeessa luodakseen ainutlaatuisen kolmiulotteiseen mallintamiseen keskittyvän verkoston. Se tarjoaa asiantuntijuutta, palveluja, työkaluja ja koneenkäyttöaikaa tällä lupaavalla ja innostavalla alalla.
enHanketietokanta
Hakutulokset
Do yoUr own DiligencE (DUDE) -hankkeen tavoitteena on ehkäistä sosiaalista syrjäytymistä Keski-Pohjanmaan alueella tarjoamalla alle 29-vuotiaille mahdollisuus suorittaa yrityksille digitalisaatioon liittyviä tehtäviä. Työttömät, opiskelijat, alanvaihtajat ja ne, jotka ovat vaarassa tippua työelämän tai koulutuksen ulkopuolelle, voivat osallistua 3–6 kuukauden mittaiselle DUDE-jaksolle. Toimilla autetaan heitä luomaan verkostoja yrityksiin ja kehittämään digitaalista osaamista joko työuraa tai lisäkouluttautumista silmällä pitäen. Lisäksi osallistujat saavat apua työhakemusten tekemisessä ja tutustuvat uudenlaisiin rekrytointimenetelmiin.
enEuroopan pohjoisimmissa osissa toteutettavalla hankkeella lujitetaan EU:n ja saamelaisten alkuperäiskansojen suhteita. Filling the EU-Sápmi knowledge gaps -hanke toimii Koillis-Suomen, Ruotsin Ylä-Norlannin ja Norjan rajaseutualueella. Saamelaiset voivat osallistua sen yhteydessä järjestettäviin koulutustapahtumiin ja harjoitteluohjelmiin. Muita toimia ovat muun muassa EU-Sámi-ajatushautomon perustaminen ja EU-Sámi Week -pilottitapahtuman järjestäminen Brysselissä.
en | svCentral Baltic Student Enterprises without Borders (CBEwB) -hankkeen avulla kehitettiin kansainvälistä yrittäjyyskoulutusta Latviassa, Ruotsissa, Suomessa ja Virossa. Yhteensä 480 opiskelijaa 55 oppilaitoksesta osallistui innovaatioleireille, joissa kehitettyjen ideoiden pohjalta perustettiin 78 kansainvälistä yritystä. Opiskelijat johtivat yrityksiä ja myivät tuotteitaan messuilla kaikissa neljässä osallistujamaassa.
en | et | lv | sv