Send til en ven
RSS
google +
Printervenlig version

af professor Benoit Vallet, generaldirektør for sundhed i det franske social- og sundhedsministerium

af professor Benoit Vallet, generaldirektør for sundhed i det franske social- og sundhedsministerium

Antimikrobiel resistens er i løbet af det seneste årti rykket op blandt de mest presserende globale sundhedssikkerhedsproblemer. EU's handlingsplan for antimikrobiel resistens har medvirket til at øge bevidstheden om behovet for at udarbejde omfattende nationale planer. Men i betragtning af hvilken udfordring vi står over for, er det nødvendigt med en stærkere indsats fra både EU-landene og de vigtigste aktører – også uden for sundheds- og forskningssektoren – bl.a. fra EU.

Vi mener, at alle aktørerne inden for AMR skal fokusere på det område, hvor de hver især virkelig kan gøre en forskel for at skabe større sammenhæng i den globale kamp mod mikrobiel resistens. Bekæmpelsen af AMR er alles ansvar. Rådets konklusioner om antimikrobiel resistens, der blev vedtaget under det nederlandske EU-formandskab, er et klart signal om, at erklæringer skal omsættes i handling.

Den kommende fælles indsats mod antimikrobiel resistens og infektioner erhvervet i sundhedsvæsenet, der finansieres under sundhedsprogrammet, skal gøre det muligt for medlemslandene og de interesserede parter (f.eks. WHO Europe, Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) og Det Europæiske Center for Forebyggelse af og Kontrol med Sygdomme (ECDC)) at intensivere deres arbejde på at opnå konkrete resultater med nedbringelsen af AMR. Indsatsen koordineres af Frankrig og vil bygge videre på eksisterende tiltag og inddrage vigtige aktører for at opnå de vedtagne mål. Det er efter vores opfattelse den bedste vej frem.

I Frankrig forpligter vi os til at ændre vores nationale strategi i overensstemmelse med One Health-modellen. Det tværministerielle udvalg for sundhed blev oprettet for at arbejde med centrale prioriteter på sundhedsområdet og fastlægge strategien på hele regeringens vegne. I november vil vi godkende AMR-køreplanen, der vil være retningsgivende for vores indsats mod antimikrobiel resistens i de kommende år.