Διαδρομή πλοήγησης

Η Ευρώπη αγαπά το διάβασμα

"Πρέπει να βοηθήσουμε περισσότερο τα παιδιά να ανακαλύψουν τη χαρά του διαβάσματος και τους εφήβους, τους νέους και τους ενηλίκους να ξαναβρούν την ευχαρίστηση που προσφέρουν τα βιβλία. Το διάβασμα για τη χαρά του διαβάσματος πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερη θέση στην καθημερινότητά μας, τόσο στο σχολείο όσο και έξω απ΄αυτό, στο λεωφορείο ή στο τρένο, είτε πρόκειται για βιβλίο, περιοδικό, υπολογιστή ή οθόνη κινητού." - Ανδρούλλα Βασιλείου

Το διάβασμα ανοίγει το δρόμο για όλες τις άλλες μορφές μάθησης, καθώς και για την ενεργό συμμετοχή στην κοινωνία και την οικονομία.

Καθώς οδεύουμε προς την οικονομία της γνώσης, το διάβασμα θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, με τις τεχνολογίες πληροφοριών να παίζουν όλο και πιο καθοριστικό ρόλο στην επαγγελματική, κοινωνική και δημοκρατική ζωή μας.

Ωστόσο, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ένας στους πέντε νέους ηλικίας 15 ετών δεν μπορεί να διαβάσει σωστά. Πολλοί ενήλικοι καταφέρνουν να κρύψουν τη δυσκολία τους στην ανάγνωση, αλλά αυτή η έλλειψη βασικών δεξιοτήτων τους δημιουργεί όλο και περισσότερα προβλήματα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εγκαινιάζω την εκστρατεία "Η Ευρώπη αγαπά το διάβασμα". Διάφορες εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ευρώπη με τη συμμετοχή παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, θα προβάλουν τη χαρά του διαβάσματος και θα ευαισθητοποιήσουν το κοινό στο πρόβλημα του αναλφαβητισμού. Οι εκδηλώσεις θα έχουν πολυγλωσσική διάσταση, ενθαρρύνοντας τη δημόσια ανάγνωση σε πολλές γλώσσες και σε διαφορετικά ακροατήρια.

Reading event: European School III ,Brussels

Εκδήλωση ανάγνωσης στο Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Εβδομάδα Αλφαβητισμού 2011

Εγκαίνια της εκστρατείας κατά του αναλφαβητισμού στη Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Εκδήλωση ανάγνωσης στη Φλωρεντία, Ιταλία

Σύνδεσμοι

Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2012 |  Αρχή σελίδας