Διαδρομή πλοήγησης

Επικαιρότητα

Sign up for the EU Young Translators' Contest for schools English (en)

29/08/2014

From 1 September, secondary schools can sign up to compete in Juvenes Translatores, the annual EU Young Translators' Contest, at ec.europa.eu/translatores. The registration period runs until 20 October and the online application form is available in all the EU's official languages

Περισσότερα… English (en)

Commission hosts launch of Education at a Glance 2014 English (en)

28/08/2014

On 9 September the Organisation of Economic Cooperation and Development (OECD) will release its annual statistical publication, Education at a Glance. The European Commission will host the launch event in Brussels. The report features data on education from the 34 OECD countries, including 21 EU Member States. The seven EU Member States which are not in the OECD (Bulgaria, Croatia, Cyprus, Latvia, Lithuania, Malta and Romania) are not covered by the report.

Περισσότερα… English (en)

Η κα Βασιλείου καλεί τους υπουργούς Παιδείας να βοηθήσουν τα παιδιά να «σπάσουν» τον κώδικα

29/07/2014

Η ευρωπαία επίτροπος κα Ανδρούλλα Βασιλείου απηύθηνε στους υπουργούς Παιδείας της ΕΕ επιστολή με την οποία τους καλεί να εξασφαλίσουν ότι τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν βασικές δεξιότητες προγραμματισμού Η/Υ στο σχολείο.

Περισσότερα…

Αυτό το καλοκαίρι μάθετε προγραμματισμό!

29/07/2014

Ο ήλιος καίει πολύ, έχετε τελειώσει το βιβλίο σας και τα σταυρόλεξα έχουν χάσει τη μαγεία τους; Γιατί να μην αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας αυτόν τον Αύγουστο για να μάθετε μια νέα ψηφιακή γλώσσα; Λίγο πριν από την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, που διεξάγεται σε όλη την Ευρώπη από τις 11 έως τις 17 Οκτωβρίου 2014, δείτε πώς μπορείτε εσείς, οι φίλοι και η οικογένειά σας να αξιοποιήσετε αυτό το καλοκαίρι για να μάθετε προγραμματισμό.

Περισσότερα…

Η κα Βασιλείου καλεί τους υπουργούς Παιδείας να βοηθήσουν τα παιδιά να «σπάσουν» τον κώδικα English (en)

29/07/2014

Η ευρωπαία επίτροπος κα Ανδρούλλα Βασιλείου απηύθηνε στους υπουργούς Παιδείας της ΕΕ επιστολή με την οποία τους καλεί να εξασφαλίσουν ότι τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν βασικές δεξιότητες προγραμματισμού Η/Υ στο σχολείο. Η επιστολή, η οποία συνυπογράφηκε από την κα Neelie Kroes,  ...

Περισσότερα… English (en)

Άλλες τρεις βαλκανικές χώρες προσχωρούν στο πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» English (en)

23/07/2014

Η Βοσνία και Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο και η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας υπέγραψαν συμφωνίες για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα της ΕΕ «Δημιουργική Ευρώπη».

Περισσότερα… English (en)

Το Κοινό Κέντρο Ερευνών και το Ινστιτούτο Κύπρου υπογράφουν συμφωνία εταιρικής σχέσης

22/07/2014

Το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΚΚΕρ) και το Ινστιτούτο Κύπρου υπέγραψαν στις 22 Ιουλίου συμφωνία εταιρικής σχέσης για την προώθηση της από κοινού έρευνας, καινοτομίας και συνεργασίας σε τομείς όπως η βιώσιμη διαχείριση του νερού και του εδάφους, η προστασία του περιβάλλοντος, η κλιματική αλλαγή, η ενέργεια και η διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Περισσότερα…

Επίτροπος κ. Βασιλείου: η πολιτιστική κληρονομιά θα ωφεληθεί από ισχυρότερη ευρωπαϊκή στήριξη

22/07/2014

Οι οργανισμοί πολιτιστικής κληρονομιάς πρέπει να αξιοποιούν τις δυνατότητες που παρέχουν τα χρηματοδοτικά προγράμματα και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο τομέας, τονίζεται σε νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Περισσότερα…

Οι γυναίκες επίτροποι της ΕΕ καλούν τα κράτη μέλη να ορίσουν περισσότερες γυναίκες στη νέα Επιτροπή English (en)

11/07/2014

Οι γυναίκες επίτροποι της ΕΕ υπέγραψαν επιστολή με την οποία τάσσονται υπέρ της πρόσκλησης που απηύθυνε το ορισθείς πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στα κράτη μέλη να ορίσουν τουλάχιστον 10 γυναίκες για την επόμενη Επιτροπή. Η επιστολή αυτή, η οποία απευθύνεται στον κ. Γιούνκερ, υπενθυμίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δεσμευτεί για συνεχή πρόοδο στην κατεύθυνση της ισότητας των φύλων και ότι η πρόοδος αυτή προϋποθέτει την αύξηση, και όχι τη μείωση,

Περισσότερα… English (en)

Ακόμα ένα έτος-ρεκόρ για το πρόγραμμα Erasmus English (en)

10/07/2014

Οι τελευταίες στατιστικές για το Erasmus που δημοσίευσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποκαλύπτουν ότι περίπου 270.000 σπουδαστές — ένα νέο ρεκόρ — επωφελήθηκαν από υποτροφίες της ΕΕ για να σπουδάσουν ή να καταρτιστούν στο εξωτερικό στο διάστημα 2012-2013. Ενώ οι σπουδές σε άλλο πανεπιστήμιο εξακολουθούν να αποτελούν τη δημοφιλέστερη επιλογή, ένας στους πέντε σπουδαστές (55.000) επέλεξε θέσεις πρακτικής άσκησης Erasmus σε εταιρείες. Οι τρεις δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους σπουδαστές του Erasmus το 2012-2013 ήταν η Ισπανία, η Γερμανία και η Γαλλία. Οι χώρες που

Περισσότερα… English (en)

Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2014 |  Αρχή σελίδας