Διαδρομή πλοήγησης

Επικαιρότητα

Έναρξη του προγράμματος Erasmus+ στο Βερολίνο

23/04/2014

Η κ. Ανδρούλλα Βασιλείου, επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδια για θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας και η κ. Johanna Wanka, Ομοσπονδιακή Υπουργός Παιδείας και Έρευνας, θα εγκαινιάσουν αύριο (24 Απριλίου) στο Βερολίνο το Erasmus+, το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ΕΕ για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό. Το Erasmus+ θα έχει συνολικό προϋπολογισμό ύψους 14,7 δισεκατομμυρίων ευρώ κατά τα επόμενα επτά έτη – δηλαδή αύξηση κατά 40% σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα.

Περισσότερα…

Άνοιγμα της εκπαίδευσης: Η κ. Βασιλείου χαιρετίζει την πρωτοβουλία «Άνοιγμα της Σλοβενίας»

23/04/2014

Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της Ευρώπης κινδυνεύουν να χάσουν έδαφος σε σχέση με τους διεθνείς ομολόγους τους αν δεν μπορέσουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο την ψηφιακή επανάσταση. Αυτό θα είναι ένα από τα θέματα που εξετάζονται σε εκδήλωση για την προώθηση του «ανοιχτού εκπαιδευτικού λογισμικού» —διδακτικού υλικού με δωρεάν χρήση για τους εκπαιδευτικούς — στη Λιουμπλιάνα αύριο, 23 Απριλίου.

Περισσότερα…

European Parliament approves new provisions for the return of national treasures Deutsch (de) English (en) français (fr)

16/04/2014

Today the European Parliament voted in favour of a new directive to help EU countries organise the return of cultural objects that were unlawfully removed from their state and are currently located in another EU country. The new legislation aims at securing the recovery by an EU Member State of any cultural item identified as "national treasures of artistic, historic or archaeological value" which were illegally removed from its territory on or after 1 January 1993. It will give better protection to objects that form part of the cultural heritage of the Member States and will contribute to the prevention and fight against illicit trafficking in cultural objects.

Περισσότερα… Deutsch (de) English (en) français (fr)

Δέσμη παραβάσεων Απριλίου: βασικές αποφάσεις

16/04/2014

Στην παρούσα μηνιαία δέσμη αποφάσεων για υποθέσεις παράβασης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινεί δικαστική διαδικασία κατά κρατών μελών που δεν συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις που υπέχουν δυνάμει την νομοθεσίας της ΕΕ. Οι εν λόγω αποφάσεις καλύπτουν πληθώρα τομέων και αποβλέπουν στην εξασφάλιση της ορθής εφαρμογής της νομοθεσίας της ΕΕ προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Περισσότερα…

Οι δείκτες εκπαίδευσης «Ευρώπη 2020» στην ΕΕ28 το 2013 Deutsch (de) English (en) français (fr)

11/04/2014

Το ποσοστό των νεαρών ενηλίκων που έχουν ολοκληρώσει πανεπιστημιακές σπουδές στο 37% - Το ποσοστό των ατόμων που εγκαταλείπουν πρόωρα την εκπαίδευση και κατάρτιση στο 12%

Περισσότερα… Deutsch (de) English (en) français (fr)

Ο πρόεδρος Μπαρόζο και επίτροποι συμμετέχουν στο συνέδριο «Πορτογαλία: πορεία προς την ανάπτυξη και την English (en)

10/04/2014

Στις 11 Απριλίου ο πρόεδρος Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ορισμένοι επίτροποι θα ταξιδέψουν στη Λισαβόνα για να συμμετάσχουν στο συνέδριο «Πορτογαλία: πορεία προς την ανάπτυξη και την απασχόληση» ('Rumo ao emprego e crescimento'). Ο πρόεδρος Μπαρόζο θα εκφωνήσει ομιλία κατά την έναρξη του συνεδρίου, στην οποία θα περιγράψει πώς οι πολιτικές και η χρηματοδότηση της ΕΕ μπορούν να βοηθήσουν την Πορτογαλία να βγει ισχυρότερη από την κρίση.

Περισσότερα… English (en)

Ο κ. Renzi και η κ. Βασιλείου θα εγκαινιάσουν το πρόγραμμα Erasmus+ στην Ιταλία

09/04/2014

Ο ιταλός πρωθυπουργός κ. Matteo Renzi και η κ. Ανδρούλλα Βασιλείου, επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδια για θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας, θα κηρύξουν αύριο (10 Απριλίου) στη Φλωρεντία την έναρξη του προγράμματος Erasmus+, το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης της ΕΕ για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό.

Περισσότερα…

Το νέο σήμα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς θα δώσει ζωή στην ιστορία της Ευρώπης English (en)

09/04/2014

Τελετή βράβευσης των πρώτων νικητών του διαγωνισμού για το σήμα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς (Βιβλιοθήκη Solvay) - Βρυξέλλες, 8 Απριλίου 2014

Περισσότερα… English (en)

Ανδρούλλα ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - Η κατανόηση του πολιτισμού σου από τους άλλους σού προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ασφάλ English (en)

08/04/2014

Ο ρόλος του πολιτισμού στις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ - Τελικό συνέδριο (Palais des Beaux-Arts) - Βρυξέλλες, 7 Απριλίου 2014

Περισσότερα… English (en)

Συνέδριο «Ευρωπαϊκή εγγύηση για τους νέους: από τη θεωρία στην πράξη» Deutsch (de) English (en) français (fr)

08/04/2014

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει, στις 8 Απριλίου, συνέδριο στις Βρυξέλλες για να εξεταστεί πόσο συμβάλλει η πρωτοβουλία «Ευρωπαϊκή εγγύηση για τους νέους» στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και πώς αυτή υλοποιείται από τα κράτη μέλη της ΕΕ. Το συνέδριο «Ευρωπαϊκή εγγύηση για τους νέους: από τη θεωρία στην πράξη» θα ανοίξει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Ομιλητές θα είναι μεταξύ άλλων ο Λάσλο Άντορ, επίτροπος Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης και ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Οργ

Περισσότερα… Deutsch (de) English (en) français (fr)

Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2014 |  Αρχή σελίδας