breadcrumb.ecName

Proiecte (bază de date)

Rezultate căutare

Proiecte |
Modernizarea sistemului de termoficare al Bucureștiului pentru a reduce poluarea și pierderile de căldură și de apă

Un tronson de conducte de 105,97 km din componența sistemului de termoficare va fi înlocuit pentru a-i spori eficiența energetică și a reduce poluarea atmosferică, îmbunătățind astfel condițiile de locuit. Acest proiect cu finanțare din partea UE va contribui la conformarea României la cerințele de mediu stabilite în tratatul său de aderare la Uniunea Europeană.

  en
Proiecte |
Lucrările pentru modernizarea sistemului de termoficare din municipiul Bacău trec în faza II

Reabilitarea sistemului de termoficare al municipiului Bacău va continua și va fi finalizată în cadrul prezentului proiect. Acesta va asigura respectarea standardelor de protecție a mediului privind emisiile de poluanți atmosferici și creșterea eficienței în furnizarea de energie termică urbană. Faza I a proiectului a fost demarată în cadrul POS Mediu 2007-2013.

  en
Proiecte |
Un nou laborator de cercetare și dezvoltare din România va efectua cercetări în domeniul fizicii nucleare

În cadrul proiectului „Infrastructura luminii extreme – fizică nucleară” se înființează în România un laborator de cercetare și dezvoltare care va utiliza tehnologii laser ultramoderne pentru a efectua cercetări în domeniul fizicii nucleare. Mulțumită finanțării din partea UE, laboratorul a fost dotat cu un sistem laser de mare putere și un sistem de fascicule gama.

  en
Proiecte |
În România se deschide o infrastructură de cercetare de vârf în domeniul laserului și al fizicii nucleare

Proiectul „Infrastructura luminii extreme – Fizică nucleară” (ELI-NP) a înființat o infrastructură de cercetare în domeniul fizicii fotonucleare și al aplicațiilor acesteia folosind tehnologii laser. Situată în Măgurele, județul Ilfov, aceasta face parte dintr-un proiect european mai amplu, care cuprinde și infrastructuri din Ungaria [„ELI – Attosecond Light Pulse Source” („ELI – Sursă de impulsuri luminoase la nivel de atosecunde”)] și din Republica Cehă [„ELI-Beamlines” („ELI – Fascicule”)]. Infrastructura ELI-NP va începe să funcționeze în 2019 într-un sistem de acces deschis, putând fi utilizată astfel gratuit de către personalul celorlalți piloni ai ELI și de către oameni de știință externi.

  en