A Panorama magazin 52. száma: Segítség a kohéziós politika teljesítéséhez

További eszközök

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period : 2014-2020
Date : 17/04/2015

A Panorama magazin angol nyelvű tavaszi kiadása már elérhető az interneten. A kiadvány vezércikke és főbb cikkei ezúttal a Bizottság intelligens beruházási terveivel és a hatékonyabb végrehajtással foglalkoznak. Az első cikk az újonnan létrehozott, hatékonyabb végrehajtást ösztönző munkacsoport munkáját ismerteti, amelynek célja, hogy segítsen az átlag alatti felhasználási aránnyal jellemezhető országoknak. A második cikk a fi-compass tanácsadó szolgáltatás indulásával foglalkozik, illetve hogy az hogyan illeszkedik Jean-Claude Juncker elnök beruházási terveibe. Szintén folytatjuk az operatív programoknak az egyes országokban történő kidolgozásával foglalkozó sorozatunkat, amelyben Szlovénia és Németország, valamint Franciaország és Lengyelország egyes régióinak eredményeit tekintjük át.

Corina Creţu biztos guadeloupe-i látogatása alkalmából a magazin többi írásában az Európai Unió Európán kívüli beruházási tevékenységeit fogjuk érinteni, így például a különböző latin-amerikai országokkal való együttműködés mellett az Unió legkülső régióival való közvetlenebb beruházási kapcsolatokat.

Az aktuális számban az idén tavasszal 40 éve működő ERFA fejlődéstörténetére is visszatekintünk, és megismertetjük a Bizottság regionális politikáért felelős egykori szóvivőjének személyes véleményét is.

A szokásos hírválogatás mellett néhány, az EU különböző részein zajló projektet is bemutatunk.

Publications