Logoul Comisiei Europene

NEWSLETTER

Numărul 118, 7 noiembrie 2013

Sănătate-UE

Sursa dumneavoastră de informaţii fiabile privind sănătatea publică

Diabetul necesită un răspuns politic transsectorial din partea UE

De João Manuel Valente Nabais, președintele FID Europa

De João Manuel Valente Nabais, președintele FID Europa

Nu mai există nicio îndoială că diabetul a atins dimensiuni epidemice, atât în Uniunea Europeană, cât și în restul lumii. În 2012, în UE trăiau aproape 32 de milioane de persoane bolnave de diabet. Statele membre cheltuiesc, în medie, nu mai puțin de 10 % din bugetul alocat sănătății pentru a trata diabetul și complicațiile provocate de acesta! În unele țări, acest procent se ridică la 20 %.

 

Principalii factori determinanți ai epidemiei de diabet sunt creșterea ratei obezității, modul de viață sedentar și îmbătrânirea populației din ultimii zece ani. Situația s-a agravat din cauza crizei econ [...]

În acest număr

Ştiri din actualitatea UE » 
Ştiri din toată Europa  » 
Comunicate de presă » 
Evenimente viitoare » 
Noi publicaţii » 
  Abonaţi-vă
  Numere anterioare
  Sugeraţi ştiri şi evenimente
  Trimite unui prieten

Citiţi articolul principal din acest număr  »

Tot în acest număr

Proiectele Programului de sănătate publică »

Cele mai bune informații la nivel EUropean, prin colectarea rezultatelor clinice în domeniul diabetului la nivel regional (EUBIROD)

Premiul european pentru jurnalism în domeniul sănătăţii - Articole »

Articolul „Câini dresați să-i ajute pe diabetici și autiști” (Melisa Tuya Sánchez, laureatul național pentru Spania)

 
 

Ştiri din actualitatea UE 

Ziua mondială a diabetului (14 noiembrie 2013)  »

Cu această ocazie, ramura europeană a Federației Internaționale de Diabet (FID Europa) a publicat un studiu privind accesul la îngrijiri medicale al bolnavilor de diabet. În continuarea campaniei de anul trecut, la sediul din Bruxelles al Parlamentului European se va desfășura o campanie de activități legate de alimentație și sport, în perioada 11-15 noiembrie 2013.

Consultare publică privind avizul preliminar referitor la implanturile mamare din silicon produse de societatea Poly Implant Prothèse (PIP) (actualizare 2013)  »

Comisia Europeană şi Comitetul ştiinţific pentru riscurile asupra sănătăţii şi mediului (CSRSM) în domeniul produselor nealimentare au lansat o consultare privind avizul preliminar referitor la siguranța implanturilor mamare din silicon produse de societatea Poly Implant Prothèse (PIP) (actualizare 2013)

Videoclip on-line prezentând conceptul de îngrijiri medicale transfrontaliere  »

Știați că puteți opta pentru servicii medicale în altă țară?

Grupul de experți privind modalitățile eficiente de a investi în sănătate: Alegerea președintelui și a vicepreședintelui  »

Grupul de experți este un grup multisectorial și independent, instituit prin Decizia 2012/C198/06 a Comisiei cu scopul de a oferi în timp util consultanță științifică adecvată cu privire la dezvoltarea unor sisteme de sănătate moderne, reactive și durabile.

Ştiri din toată Europa  

O nouă lege în domeniul sănătății publice, împotriva abuzului de alcool  [Irlanda]  »

Guvernul promulgă un set amplu de măsuri care să descurajeze consumul de alcool în rândul copiilor și tinerilor, precum și abuzul de alcool în sânul familiei.  

Comunicate de presă 

Declarația comisarului pentru sănătate, Tonio Borg, la intrarea în vigoare a directivei privind aplicarea drepturilor pacienților în cadrul asistenței medicale transfrontaliere  »

„Această directivă îmbunătățește situația pacienților, oferindu-le mai multe opțiuni în materie de îngrijiri medicale, o mai bună informare și o recunoaștere mai ușoară a rețetelor medicale în străinătate.”

Evenimente viitoare 

Forumul lituanian privind sănătatea 2013 - Sisteme de sănătate viabile pentru o creștere economică favorabilă incluziunii sociale în Europa (Vilnius, 19-20 noiembrie)  »

Organizat de Alianţa Europeană în Domeniul Sănătăţii Publice (EPHA) și desfășurat sub auspiciile președinției lituaniene a Consiliului Uniunii Europene, forumul este menit să faciliteze identificarea celor mai bune modalități de stimulare a dezvoltării unor sisteme de sănătate viabile pe întreg teritoriul Europei.

Noi publicaţii 

O bătrânețe decentă? De ce nu? Monitorizarea și îmbunătățirea serviciilor de îngrijire pe termen lung - o publicație a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE  »

Publicația prezintă informații și cazuri concrete, pentru a ajuta factorii de decizie politică, experții și furnizorii de servicii de îngrijire pe termen lung să măsoare și să amelioreze calitatea acestor servicii.

În numărul următor

Sensibilizarea la abuzul de antibiotice

Acest buletin informativ este disponibil în 23 de limbi oficiale ale UE
http://ec.europa.eu/health/newsletter

Vă rugăm să nu răspundeţi la acest mesaj, deoarece a fost trimis de pe o adresă de e-mail nemonitorizată.

Dacă nu doriţi să mai primiţi acest buletin informativ,r faceţi clic aici