Sti

2

Nyheder

Connie Hedegaard: "Barroso sender en klar og tydelig besked om, at klimapolitik er en drivkraft for vækst. Inden udgangen af året vil klimarammen indtil 2030 være på plads"

José Manuel Durão Barroso

I sin tale om Unionens tilstand 2013 sagde José Manuel Barroso: "Og under vores kamp mod klimaændringer har vi med vores 20-20-20-mål sat vores økonomi ind på vejen mod grøn vækst og ressourceeffektivitet og har nedbragt omkostninger og skabt arbejdspladser.

Inden udgangen af i år vil vi komme med konkrete forslag til vores energi- og klimaramme indtil 2030. Og vi vil fortsætte med at forme den internationale dagsorden og få konkretiseret en alsidig, retligt bindende global klimaaftale inden 2015 sammen med vores partnere. Europa kan ikke stå alene i hele kampen mod klimaændringer. Vi bliver nødt til at få de andre med også. Samtidig vil vi fortsætte arbejdet vedrørende energiprisernes indvirkning på konkurrenceevnen og vedrørende social samhørighed.

Alle disse drivkræfter for vækst er med på vores "Europa 2020-dagsorden", og at få den fuldstændigt og hurtigt gennemført er mere hastende end nogensinde før. I visse tilfælde bliver vi nødt til at gå videre end 2020-dagsordenen."

Læs mere:

Seneste opdatering: 21/03/2014 | Til toppen