Sti

2

Nyheder

Connie Hedegaard besøger Ford of Europes produktionsanlæg i Køln, Tyskland

Connie Hedegaard with Wolfgang Schneider (right), Ford Europe Vice President at the Cologne-Niehl plant

EU's klimakommissær besøgte i går Ford of Europes produktionsanlæg i Køln, da virksomheden præsenterede sine fremskridt inden for reduktion af CO2-udledningen fra dens bilmodeller.

Kommissæren blev vist rundt på anlægget i Køln-Niehl, hvor Fiesta-modellen med ECOnetic-teknologi skal produceres i de kommende måneder. ECOnetic-teknologien fra Ford omfatter en række lav-CO2-teknologier, bl.a. "Auto-Start-Stop" og "Smart Regenerative Charging".

Kommissæren fik at vide, at CO2-udledningen kan begrænses til et niveau på bare 87 g CO2/km ved anvendelse af ECOnetic-teknologien. Dette ligger allerede under EU's 2020-gennemsnitsmålsætning på 95 g CO2/km for den nye vognpark.

Under besøget blev kommissær Hedegaard fortalt, at halvdelen af alle biler fra Ford inden slutningen af 2012 skal have ECOnetic-teknologi, hvilket tyder på en væsentlig forbedring med hensyn til CO2-udledning og brændstofeffektivitet.

Vejtransport bidrager på nuværende tidspunkt til en femtedel af EU's samlede udledning af CO2, som er den væsentligste drivhusgas. Mens udledningen fra andre sektorer generelt er faldende, er den fra vejtransport forsat med at stige siden 1990.

Besøget understregede Kommissionens bestræbelse på at samarbejde med industrien for at begrænse den globale opvarmning til 2°C. Dette skal ske ved at reducere CO2-udledningen på måder, som kan fremme innovation, vækst og beskæftigelse.

Læs mere:

Seneste opdatering: 21/03/2014 | Til toppen