Még szebben csillognak a Fertő-tó ékkövei

További eszközök

 
29/04/2021

A Fertő / Neusiedlersee kultúrtáj 2001-ben nyerte el az UNESCO világörökségi címét. Az ERFA támogatásának köszönhetően a Fertő-tő magyarországi oldala most még vonzóbbá vált, miután új látnivalókkal egészült ki és egy mobilalkalmazás is készült hozzá.

© iStock/GaborBalla © iStock/GaborBalla

A Fertő-táj ékkövei projekt keretében felújítottak hat kulturális és történelmi látnivalót, létrehoztak egy idegenvezető alkalmazást, egy hatnyelvű Világörökség Útlevelet, valamint egy gyerekeknek szóló kifestőkönyvet.

A Fertőboz, Hidegség, Fertőhomok, Hegykő, Fertőszéplak és Sarród községeket is felölelő kultúrtáj része a Széchényi-kastély is, ahol látogatóközpontot alakítottak ki és abban egy kiállítást hoztak létre.

A Hegykő községben található Mariska Néni Háza az otthona a település új turisztikai információs pontjának, amelyet a kerékpáros turisták is megállóhelyként használhatnak, míg a dús növényzetű, gazdag madárvilággal és természetes forrásokkal büszkélkedő Papkert a természet szerelmesei számára szolgál oázisként.

A Világörökség Útlevél információkat tartalmaz a térség történelméről, kultúrájáról, növény- és állatvilágáról, műemlékeiről és borkultúrájáról, és egy mobilalkalmazás is kiegészíti azt.

A Magyar Turisztikai Ügynökség és az érintett hat önkormányzat együttműködésében megvalósított projekt április 20-án zárult le. A projekt 1,12 millió EUR összegű költségvetését teljes egészében az ERFA finanszírozta.

További információk

Program/Projekt: Gyarapodó régiók, Fertő-táj ékkövei

Forráscikk: https://www.kisalfold.hu/, 2021.04.15.

Hírek

Kapcsolódó témák

Culture Tourism

Kapcsolódó országok

Hungary