Logoul Comisiei Europene

NEWSLETTER

Numărul 185, 9 decembrie 2016

Sănătate-UE

Sursa dumneavoastră de informaţii fiabile privind sănătatea publică

Noul raport „Sănătatea pe scurt”: ajutăm, nu criticăm

de Xavier Prats Monné, director general al DG Sănătate și Siguranță Alimentară (Comisia Europeană)

de Xavier Prats Monné, director general al DG Sănătate și Siguranță Alimentară (Comisia Europeană)

Noua ediție a raportului „Sănătatea pe scurt: Europa 2016”, lansată la 23 noiembrie, ilustrează rezultatele obținute în cei doi ani de la lansarea ciclului privind starea de sănătate în UE, derulat pe parcursul a doi ani. Acesta le oferă statelor membre informații fiabile în materie de sănătate și o analiză temeinică a situației, efectuată de experți, care le pot ajuta să elaboreze politici bazate pe date concrete. 

Raportul contribuie și la determinarea domeniilor în care valoarea adăugată a UE ar putea fi deosebit de semnificativă. De asemenea, analizează starea de sănătate și sistemele sanitare din ț [...]

În acest număr

Ştiri din actualitatea UE » 
Noi publicaţii » 
Platforma UE privind politica în domeniul sănătății » 
Comunicate de presă » 
Ştiri din toată Europa  » 
Evenimente viitoare » 
  Abonaţi-vă
  Numere anterioare
  Sugeraţi ştiri şi evenimente
  Trimite unui prieten

Citiţi articolul principal din acest număr  »

 
 

Ştiri din actualitatea UE 

Nu există un prag sigur de expunere pentru radiațiile UV provenind de la băncile solare, potrivit comitetului științific independent  »

Comisia Europeană și Comitetul științific pentru riscurile asupra sănătății și mediului și riscurile emergente (SCHEER) au publicat avizul final privind efectele biologice ale radiațiilor ultraviolete asupra sănătății, în special în ceea ce privește băncile solare de uz cosmetic.

Noul grup de coordonare privind promovarea sănătății și prevenirea bolilor urmărește să contribuie la combaterea bolilor cronice  »

Alcătuit din reprezentanți ai tuturor țărilor UE și SEE, grupul a fost înființat de Comisie pentru a ajuta statele membre să oprească răspândirea bolilor netransmisibile, axându-se pe acțiuni de promovare a sănătății și de prevenire a bolilor. Grupul de coordonare s-a întrunit pentru prima dată la 30 noiembrie, la Bruxelles.

Industria alimentară și ONG-urile participă la platforma de acțiune a UE pentru alimentație, activitate fizică și sănătate  »

Ambalarea, comercializarea și compoziția alimentelor prelucrate pot avea un impact enorm asupra obezității infantile. La 24 noiembrie, industria și societatea civilă s-au alăturat Comisiei pentru a discuta despre comercializarea digitală a alimentelor, reformularea produselor alimentare și despre activitatea fizică și au convenit asupra unei noi metodologii de lucru pentru viitor.

Comisia și statele membre participă la Grupul la nivel înalt privind alimentația și activitatea fizică  »

Reformularea produselor alimentare și măsurile de sensibilizare privind adoptarea unei alimentațiii sănătoase în rândul copiilor se numără printre prioritățile președințiilor slovacă (în curs) și malteză (viitoare) a UE. Citiți aici prezentările susținute în ședința din 23 noiembrie.

Noi date arată că 1 din 7 persoane care are HIV nu știe că este infectată  »

Potrivit Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), se preconizează că în UE/SEE aproximativ 122 000 de persoane nu știu că au HIV/SIDA, din totalul estimat de 810 000 de purtători ai virusului. Aflați mai multe pe pagina ECDC dedicată Zilei mondiale de luptă împotriva SIDA 2016.

Noi publicaţii 

Organizația institutelor europene de combatere a cancerului - buletin informativ, ediția din decembrie  »

Cancon și noua acțiune comună privind formele rare de cancer figurează în această ediție a buletinului informativ editat de OECI.

Platforma UE privind politica în domeniul sănătății 

Opt organizații neguvernamentale, nominalizate pentru Premiul UE în domeniul sănătății  »

La 18 noiembrie, cu ocazia Zilei europene de sensibilizare cu privire la utilizarea antibioticelor, comisarul european pentru sănătate, dl Vytenis Andriukaitis, a anunțat cele opt organizații neguvernamentale nominalizate pentru activitatea lor de combatere a rezistenței la antimicrobiene. Aceste ONG-uri vor fi prezentate în viitoarele buletine informative „Sănătate-UE”.

Susțineți declarațiile comune ale platformei privind politica UE în domeniul sănătății  »

Înregistrați-vă pe platforma web pentru a sprijini declarațiile comune privind sănătatea mintală, inegalitățile în materie de sănătate, siguranța pacienților și forța de muncă în domeniul sănătății publice.

 Cum puteți deveni utilizator al platformei

 
  

Comunicate de presă 

Noul plan de acțiune privind rezistența antimicrobiană urmează să fie lansat în 2017  »

Cu ocazia Zilei europene de sensibilizare cu privire la utilizarea antibioticelor (18 noiembrie), comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, dl Vytenis Andriukaitis, a declarat că „UE a avut un rol de frunte în lupta împotriva acestei amenințări masive” și a anunțat că un al doilea plan de acțiune urmează să fie lansat în 2017.

Acțiunea comună pentru controlul cancerului (Cancon) oferă consiliere privind controlul cancerului  »

Ghidul, principalul rezultat al acestei acțiuni comune, este aproape finalizat. El va oferi informații și sfaturi factorilor de decizie și specialiștilor care se ocupă de problema cancerului în Europa.

Ştiri din toată Europa  

Strategia națională privind alimentația și activitatea fizică - 10 de ani de activitate  [Luxemburg]  »

În ultimii 10 ani, în cadrul acestui program multisectorial au fost lansate circa 500 de activități. Inițiativa „Gesond iessen - Méi bewegen” (Mănâncă sănătos, fă mai multă mișcare), sprijinită de Comisia Europeană, este o abordare exemplară și inovatoare menită să-i ajute pe oameni să trăiască o viață mai lungă și mai sănătoasă.

Ghid medical pentru solicitanții de azil din Germania (disponibil on-line)  [Germania]  »

Aflați mai multe despre modul în care este reglementată asistența medicală pentru solicitanții de azil în Germania și despre ce tratamente sunt incluse.

Evenimente viitoare 

Conferința HepHIV 2017: HIV și hepatita virală, provocările legate de diagnosticarea timpurie și tratament (Malta, 21 ianuarie - 2 februarie 2017)  »

HepHIV2017 este a doua conferință europeană care aduce în discuție problema diagnosticării timpurii a bolnavilor de HIV și hepatită virală.

În numărul următor

Ediție specială - Comitetele științifice

Acest buletin informativ este disponibil în 23 de limbi oficiale ale UE
http://ec.europa.eu/health/newsletter

Vă rugăm să nu răspundeţi la acest mesaj, deoarece a fost trimis de pe o adresă de e-mail nemonitorizată.

Dacă nu doriţi să mai primiţi acest buletin informativ,r faceţi clic aici