Logoul Comisiei Europene

NEWSLETTER

Numărul 182, 27 octombrie 2016

Sănătate-UE

Sursa dumneavoastră de informaţii fiabile privind sănătatea publică

Farmacovigilența: experiența unei rețele la nivel european

Albert van der Zeijden, reprezentantul pacienților în cadrul Comitetului pentru evaluarea riscurilor în materie de farmacovigilență și al Comitetului științific al pacienților și consumatorilor din partea Grupului de lucru al Agenției Europene pentru Medicamente

Albert van der Zeijden, reprezentantul pacienților în cadrul Comitetului pentru evaluarea riscurilor în materie de farmacovigilență și al Comitetului științific al pacienților și consumatorilor din partea Grupului de lucru al Agenției Europene pentru Medicamente

Rolul Comitetului pentru evaluarea riscurilor în materie de farmacovigilență (PRAC) este de a evita eventualele efecte nocive ale medicamentelor. Așa cum se menționează în Directiva 2010/84/UE, „normele de farmacovigilență sunt necesare pentru protecția sănătății publice deoarece acestea permit prevenirea, depistarea și evaluarea reacțiilor adverse la medicamentele introduse pe piața Uniunii, în măsura în care profilul complet de siguranță al medicamentelor nu poate fi cunoscut decât după ce acestea au fost introduse pe piață”. Siguranța este o noțiune relativă, iar în cazul medicamentelor ea se asigură întotdea [...]

În acest număr

Ştiri din actualitatea UE » 
Noi publicaţii » 
Comunicate de presă » 
Platforma UE privind politica în domeniul sănătății » 
Evenimente viitoare » 
Ştiri din toată Europa  » 
  Abonaţi-vă
  Numere anterioare
  Sugeraţi ştiri şi evenimente
  Trimite unui prieten

Citiţi articolul principal din acest număr  »

Tot în acest număr

Proiectele Programului de sănătate publică »

Proiectul SCOPE (Strengthening Collaboration for Operating Pharmacovigilance in Europe) - pentru o colaborare mai strânsă, în favoarea farmacovigilenței în Europa

Forumul European al Pacienților

 
 

Ştiri din actualitatea UE 

Comisia lansează o consultare publică referitoare la consolidarea cooperării la nivelul UE privind evaluarea tehnologiei medicale  »

Consultarea cu privire la forma pe care o va lua în viitor cooperarea UE în materie de evaluare a tehnologiei medicale se va desfășura până la 13 ianuarie 2017.

Acțiunea comună pentru reducerea efectelor nocive ale consumului de alcool dă rezultate  »

În zilele de 13 și 14 octombrie 2016, la Lisabona, partenerii acțiunii comune RARHA au prezentat principalele rezultate ale proiectului derulat de-a lungul a trei ani.

Au demarat înscrierile pentru Săptămâna europeană a testării pentru depistare HIV și a hepatitei 2016  »

Evenimentul are loc în perioada 18-25 noiembrie 2016. Consultați lista organizațiilor care s-au decis să implementeze activități în țara lor și înscrieți-vă organizația!

Școala Europeană de Oncologie: dezbateri despre inovațiile în tratarea cancerului, în prezența experților din partea Comisiei și a statelor membre  »

Școala Europeană de Oncologie (ESO) își propune să contribuie la reducerea numărului de decese cauzate de cancer ca urmare a diagnosticării târzii și a tratamentului neadecvat. La 19 octombrie 2016, a avut loc o întâlnire între reprezentanții ESO, comitetele de combatere a cancerului din statele membre și DG SANTE.

Comunicate de presă 

În UE, mai mult de o treime din persoanele cu vârsta peste 15 ani nu consumă zilnic fructe și legume  »

Consumul regulat de fructe și legume este considerat un element important al unui regim alimentar sănătos și echilibrat. Cu toate acestea, în 2014, în UE 34,4 % din persoanele cu vârsta peste 15 ani nu au consumat zilnic fructe și legume.

Platforma UE privind politica în domeniul sănătății 

Vorbind cu o singură voce despre sănătatea mintală  »

Grupurile de interes din domeniul sănătății sunt invitate să se înregistreze pe platforma web (prin intermediul EU-login) pentru a contribui la elaborarea unor declarații comune.

 Cum puteți deveni utilizator al platformei

 
  

Evenimente viitoare 

A 26-a conferință anuală Alzheimer Europa (Copenhaga, 31 octombrie - 2 noiembrie 2016)  »

Ziua mondială a diabetului (14 noiembrie)  »

Ştiri din toată Europa  

„Gripa? Aici ne-am vaccinat toți!” Noua campanie privind gripa sezonieră se adresează cadrelor sanitare  [Luxemburg]  »

În cadrul campaniei de vaccinare împotriva gripei sezoniere, Ministerul Sănătății din Luxemburg îi îndeamnă pe toți angajații din sectorul sanitar să se imunizeze pentru ca astfel să-i protejeze mai bine pe pacienți.

Irlanda publică un plan împotriva obezității, menit să reducă cu 5 % greutatea medie  [Irlanda]  »

Planul guvernului irlandez privind o greutate sănătoasă include o serie de măsuri importante precum orientări pentru o alimentație sănătoasă, care urmează să fie publicate luna viitoare și o taxă pentru băuturile îndulcite, care ar urma să fie introdusă până în 2018.

Potrivit unui nou raport, cazurile de cancer sunt în creștere la femei și în scădere la bărbați  [Italia]  »

Raportul elaborat de Asociația italiană de oncologie medicală (AIOM) și Registrele italiene privind cancerul (AIRTUM) mai arată că în prezent cancerul colorectal are cea mai mare incidență, urmat de cancerul de sân, cancerul pulmonar, cancerul de prostată și cancerul de vezică urinară.

În numărul următor

Transplantul de organe

Acest buletin informativ este disponibil în 23 de limbi oficiale ale UE
http://ec.europa.eu/health/newsletter

Vă rugăm să nu răspundeţi la acest mesaj, deoarece a fost trimis de pe o adresă de e-mail nemonitorizată.

Dacă nu doriţi să mai primiţi acest buletin informativ,r faceţi clic aici