Cale de navigare

Alte instrumente

Vocea ta în Europa

Vocea ta în Europa este punctul unic de acces al Comisiei Europene la o serie de consultări și modalități prin care ne puteți transmite părerile dumneavoastră în legătură cu politicile UE, pe tot parcursul evoluției acestora.
În cadrul Agendei privind o mai bună legiferare, Comisia intenționează să acorde mai multă atenție opiniilor cetățenilor și părților interesate în toate etapele procesului legislativ, începând din stadiul elaborării unei propuneri, până la adoptarea și evaluarea acesteia.

  • La începutul procesului de elaborare, ne puteți trimite observațiile dumneavoastră cu privire la foile de parcurs și evaluările inițiale ale impactului.
  • În funcție de tipul de inițiativă, pot fi lansate diferite tipuri de consultări (ex. consultări specifice sau consultări publice). Consultările publice vă permit să vă exprimați punctele de vedere cu privire la aspectele esențiale ale evaluărilor impactului în cazul propunerilor Comisiei aflate în curs de elaborare, precum și ale evaluărilor și verificărilor adecvării, în cazul politicilor existente. Consultări publice sunt disponibile, în general, pe o perioadă de cel puțin 12 săptămâni.
  • Odată procesul de pregătire a unei noi inițiative legislative ajuns la final și după adoptarea unui proiect de către Colegiu, cei interesați își pot exprima părerile cu privire la propunerile Comisiei.
  • Într-o etapă ulterioară, vor putea fi exprimate și puncte de vedere cu privire la proiectele de acte delegate și actele de punere în aplicare importante.

Dacă doriți să transmiteți Comisiei opiniile dumneavoastră despre cum considerați că ar putea fi sporită eficiența și eficacitatea legislației UE, o puteți face în orice moment pe pagina Lighten the load – Have your say! (Reduceți efortul - Exprimați-vă părerea!).

 

De asemenea, vă putem trimite prin e-mail informații despre noi foi de parcurs, evaluări inițiale ale impactului și/sau consultări publice. Pentru aceasta, vă invităm

 

De ce unele informații nu apar în limba mea?

Site-ul este disponibil în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene. Totuși, când faceți clic pe anumite linkuri, este posibil să fiți direcționat către alte site-uri ale Comisiei Europene, care, din diferite motive, sunt disponibile doar în anumite limbi. În general, documentele de consultare care se adresează unui public specializat nu sunt, în mod necesar, publicate în toate limbile.
Cu toate acestea, puteți participa la consultări și trimite comentarii în toate limbile oficiale ale UE, dacă documentele de consultare nu menționează restricții în acest sens.